Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

Sopronban is: 31 új ügykör a kormányablakoknál

Hétfőtől a kormányablakoknál intézhető többek között a fogyasztóvédelmi panaszbejelentés, a TAJ-kártya és uniós egészségbiztosítási kártya igénylése, valamint számos támogatási kérelem benyújtása.

Ezentúl - a már meglévő 30 ügykör mellett - a kormányablakokban lehetőség lesz például fogyasztóvédelmi panaszokat bejelenteni, TAJ-kártya, európai egészségbiztosítási kártya igénylését, valamint őstermelői igazolvány kiadása iránti kérelmet benyújtani, továbbá bejelentést tenni parlagfűvel fertőzött ingatlanról vagy építőipari kivitelezési tevékenység megkezdéséről.

Átveszik és továbbítják ezentúl a kormányablakok a kivételes nyugellátásemelés és egyszeri segély, valamint a fogyatékossági támogatás iránti kérelmeket, ahogyan elő lehet majd terjeszteni táppénz, terhességi-gyermekágyi segély és gyermekgondozási díj iránti méltányossági kérelmet is. Ha valaki veszélyes anyaggal, veszélyes készítménnyel folytat tevékenységet, azt is bejelentheti majd a kormányablakokban, ahol lesz lehetőség például természetes fürdőhely kijelölésének eljárására is.

Az ügykörbővülés külön költséget nem jelent, a szükséges informatikai háttér is rendelkezésre áll. A 31 ügy a kormányablakok mellett továbbra is intézhető a szakigazgatási szervezetek ügyfélszolgálatain.

Olvasóink írták

  • 2. Hozzászóló 2011. október 16. 21:27
    „#1. Már létrehozták januárban...”
  • 1. hehe08 2011. október 16. 19:39
    „Ha az eddigi helyeken is intézhető akkor miért is nem kerül plusz költségbe???????????
    Mert ugye ott sem csökkentenek.... ezt viszont létre kellett hozni valamiből és fenn is kell tartani......
    Legalább ne hazudjunk kérem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban éjjel-nappal vehetünk bérletet és jegyet

Buszjegy- és bérletkiadó automatákat állítottak fel a város több pontján, a készülékeket hamarosan… Tovább olvasom