Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Sopronban hat helyen mértek, ki mert gyorsan hajtani? - fotó, videó

Sopronban és a város környékén, lakossági javaslatra hat helyszínen mérik a járművek sebességét. Péntek reggelig tart az akció.
  
Huszonkettő beérkezett javaslatból választották ki azt a hat helyszínt, ahol a rendőrség csütörtökön reggel hat és péntek reggel hat óra között sebesség ellenőrzést végez. Az új traffipaxszal csütörtökön délelőtt a 84-es főúton, a Bob pálya térségében mértek.

Mint azt Kovács Miklós, alezredes a Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta, a változtatható helyszínű komplex ellenőrzési pont hatszáz méterről képes bemérni a sebességet.
Munkában az új traffipax Sopronban


Emellett figyeli a rendszámot, illetve számlálja a forgalmat is. A későbbiekben olyan funkciókkal is kiegészítik, hogy kiszűri, ha nincs bekötve a biztonsági öv, valamint, ha például illetéktelen jármű halad a buszsávban.

A megyei helyszínek listája itt érhető el >>


Úgy tudjuk, az év második felétől Sopronban is lesznek majd fixen telepített kamerák. Ezek pedig a nap huszonnégy órájában figyelik a közlekedőket.

A közel másfél órás ott tartózkodásunk alatt egyetlen jármű sem hajtott gyorsan.

Videó: Láng TV


Adott esetben a szabályszegő autóst a helyszínen megállítják a szolgálatot teljesítő rendőrök és lefolytatják a szükséges eljárást - tudjuk meg. A külföldieket vissza is tarthatják, azaz addig nem kapják meg a forgalmi engedélyt, amíg be nem fizetik a kiszabott büntetést.

- A baleset megelőzésre is nagy hangsúlyt fektetünk - mondta Kovács Miklós, aki hoz egy is szemléltető példát. A 84-es főút Sopron és a határ közti szakaszán a korábbi években történtek súlyos, halálos balesetek.

Emiatt az a döntés született, hogy fokozni kell a rendőri jelenlétet, rendszeresen mérik ott a sebességet. Idén, mindezidáig személyi sérüléssel járó baleset nem történt.

Az elkerülő úti helyszínt Papp József ajánlotta.

 
Munkában az új traffipax Sopronban


Pontosabban, ő az egész úton ellenőriztetett volna, de biztonsági okokból emellett döntöttek.

- Ennek az útszakasznak, nincs lakott területi jellege - mondja a Bajáról Sopronba költözött férfi, aki évekkel ezelőtt Párbeszéd az utakon címmel kampányt is indított. - Hetente járok erre, amikor Kismartonba (Eisenstadt) utazom, s azt veszem észre, hogy bizony sokan nem tartják be az ötven kilométer per órás határt.

Sokszor nekem is figyelnem kell, hogy ne hajtsak gyorsan, mert talán a környezet miatt úgy véljük, itt már lehet gyorsabban menni. A Sopron, lakot terület vége tábla pedig száz méterekre található erre.

Szomorú egybeesés, hogy ott, ahol rendőrök délelőtt mértek, történt már halálos baleset is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lesz aszfaltozás Harkán, de elkerülő út a megoldás

Egy szakaszon már a napokban elkezdenek aszfaltozni Harkán. A forgalom tehermentesítésre elkerülő… Tovább olvasom