Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Sopronban biztonságosan közlekednek

Sopron - A Generali a Biztonságért Alapítvány 2007 óta 36 városban telepített sebességmérőket. Nemrégiben megvizsgálták a berendezések által eltárolt adatokat...

Ezek alapján ˝A legbiztonságosabban közlekedő autósok városa˝ címet Sopron kapta.

A címet az a város nyerhette el, ahol a sebességmérő adatai szerint a leginkább szabálykövető autósok közlekednek. Azt vizsgálták, az elmúlt fél évben a jelzőberendezés mellett elhaladók közül mennyien tartották be az adott útra vonatkozó sebességkorlátozást. A végeredménynél számított az Országos Baleset-megelőzési Bizottság véleménye is, ők azt nézték, a nyereményre pályázóknál javultak-e a közúti baleseti statisztikai adatok a tavalyi év hasonló időszakához képest. A győztes Sopron lett, az oklevél mellé 500 ezer forintot is kapott a város. A támogatásból a vakok és gyengénlátók közlekedését kívánják segíteni.
 
A Csengery utcai sebességmérő adatai szerint az előtte elhaladó sofőrök betartják a szabályokat. Fotó: M. D.
A Csengery utcai sebességmérő adatai szerint az előtte elhaladó sofőrök betartják a szabályokat. Fotó: M. D.

Farkas Gábor városi rendőrkapitány komoly eredménynek értékelte a cím elnyerését, hiszen a városban 27.620 autót tartanak nyilván, ami tetemes szám az 57 ezres lakossághoz viszonyítva. – Naponta még ennél is sokkal többen haladnak át Sopron útjain, így még inkább örömteli, hogy az erre autózók többsége betartja a szabályokat és vigyáz az itt élők biztonságára – fogalmazott a rendőrkapitány.


Tárolja az adatokat

Az alapítvány által kihelyezett berendezések belterületeken, forgalmas helyeken mérik az áthaladó járművek sebességét és jelzik, ha azok a megengedettnél gyorsabban haladnak. A szerkezet tárolja a sebességtúllépések számát és mértékét, melyek közlekedéstudományi vizsgálatok alapját képezik.  

Olvasóink írták

  • 3. Tonxy 2009. október 23. 20:30
    „Tudok olyan emberről akinek jóval 100 feletti értéket mutatott a Csengery-ben a kijelző.”
  • 2. soproni 2009. október 23. 18:39
    „Szerencse,hogy az elkerülőn nincs sebességmérő,mert akkor mást mutatna a statisztika és nem hiszem,hogy jeleskedhetnénk.Az egész városban lelassult a közlekedés és csupán ez az egyetlen oka annak,hogy városunkban kevés a gyorshajtó.Nem azokat az utakat kell alapul venni,ahol szinte csak lépésben lehet közlekedni nap mint nap.”
  • 1. naplopo 2009. október 23. 14:51
    „A Csengeryn nonstop dugó van, Persze h ez javított a statisztikánkon, hisz mindenki max 20al megy...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szó elszáll, az írás...

Tíz esztendő húsz előadását, beszédét, rádióriportját adja közre A szó elszáll, az írás...… Tovább olvasom