Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Sopronba látogatott a miniszter

Az Európa Kulturális Fővárosa pályázatról is beszélt Bozóki András kulturális miniszter Sopronban.

Bozóki András minisztert Gerendai Károly kalauzolta a VOLT Fesztiválon.
Bozóki András kulturális miniszter csütörtökön Sopronban járt. Látogatása során megbeszélést folytatott a városvezetéssel az Európa Kulturális Fővárosa pályázat kapcsán, majd este kilátogatott a VOLT Fesztiválra is.

– Miniszter úr, végiglátogatja az Európa Kulturális Fővárosa pályázat résztvevőit. Hogyan látja Sopron esélyeit?

– Egyrészt nagyon szellemesnek tartom a pályázat önmeghatározását a „Szabadság szerelem" jelszóval és a Liszt Ferencre való utalással. Megpróbálja a város egyértelművé tenni kötődését a XIX. század egyik legkiemelkedőbb zeneszerzőjéhez. Nagyon gazdag a kínálat, de Walter Dezső polgármester is utalt rá, van néhány város, amely anyagiakban apait-anyait belead és hatvanmillió forintot fordít már a tervek elkészítésére is. Sopron csak húszmilliót költ erre. Azt látom, itt egy felelős városvezetés van, amely nem ígér fűt-fát a lakosoknak. Nem olyan létesítményeket terveznek, amelyek egy évig működnek, majd utána üresen állnak.

– Jövetelének másik célja, hogy ellátogasson a VOLT-ra. Mennyire van szükség ezekre az összejövetelekre?

– A VOLT Fesztivál a rangos rendezvények közé tartozik. Ebben a műfajban az egyik legjobb az országban. Idén ötvenezer látogatóval számolnak, ez azt mutatja, szükség van rá. A város büszke lehet, hogy egy ilyen rangos eseménynek ad otthont.

– Két évvel ezelőtt a VOLT Fesztiválon az Ön elődjét, Hiller Istvánt azzal keresték meg a zenészek, hogy az állam támogassa a könnyűzenét.

– Valóban, ebből a kezdeményezésből lett a PANKKK (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért), amely vidéki, élő zenét játszó együtteseket és klubokat támogat. Büszkék vagyunk rá, mert ezt nem mi találtuk ki, hanem a könnyűzenei szakma. Így nemcsak mi érezzük magunkénak, hanem a műfaj képviselői is. A program számos dolgot tartalmaz, a klubfelújítástól a működtetésen át a promóciós irodáig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízezrekkel dübörög a VOLT

A VOLT nulladik napján, szerdán már kora délután emelkedett volt a hangulat a Lövér kemping előtt. Sokan kettőtől várakoztak az öt órakor nyíló kapuk előtt. A megasztárok emlékezetes koncertje nyitotta a 13. VOLT-ot. Legtöbben négynapos bérletet vesznek. A megasztárok nyitókoncertje úgy tűnik, mindenkit érdekelt, erre a családok is kíváncsiak voltak. Tovább olvasom