Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Sopronba látogat a Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője

Csütörtökön a Volton indul az országos tájékoztató-sorozat, ahol technikai újdonságokat is bemutatnak.

Juhász Károly
2005 nyarán öt helyszínt érintő országjárásra indul Juhász Károly, a Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője (HFJK). Az NHH keretei között tevékenykedő HFJK „roadshow-ja" csütörtökön Sopronban, a Volt Fesztiválon kezdődik. Az országjárás célja az, hogy a hírközlési piac fogyasztói a lehető legjobban ismerjék meg jogaikat és lehetőségeiket. Juhász Károly és kollégái az országjárás helyszínein igyekeznek majd a lehető legtöbb fogyasztói kérdést megválaszolni, tájékoztatást adni a felhasználók jogairól és arról, hogy hogyan lehet ezeket a jogokat érvényesíteni – de emellett bemutatják a legkorszerűbb hírközlési technológiákat is.

A HFJK országjárásának helyszínein az érdeklődők megismerkedhetnek az elektronikus aláírással, az internetes telefonálással, azaz a VoIP-pal (Voive over Internet Protocol) és egyebek között kipróbálhatják a szélessávú Internet hozzáférést is.

A HFJK intézményét a 2003-as Elektronikus Hírközlési Törvény (Eht.) hozta létre. A HFJK a tevékenységét 2004 tavaszán kezdte meg és már a 2004-es év folyamán több száz ügyfél érdekében járt el, Európában is egyedülálló megoldást kezdeményezett és valósított meg a modemes internetezőket súlytó, úgynevezett betárcsázó programok ellen és kiharcolta, hogy a távközlési szolgáltatók a törvénynek megfelelően valóban ingyen biztosítsák ügyfeleiknek a hívásrészletező számlát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A holokausztra emlékeztek

Megemlékezést tartottak vasárnap a soproni izraelita temetőben a holokauszt áldozatainak emlékére. Tovább olvasom