Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Sopronba jön István király

Sík Sándor örök érvényű műve a soproni színház idei évadának egyik legfontosabb kérdéséről szól: kik vagyunk, honnan jöttünk, hol a helyünk a világban.


Sík Sándor István király című tragédiáját láthatják a nézők november 22-én (szombaton) Sopronban bérletes előadásként a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban. Az Evangélium Színház produkcióját Pataki András rendezte, a főszereplő pedig Pelsőczy László, aki a kultikus magyar Szörényi-Bródy rockoperában az István, a királyban a címszerepet formálta meg.

Kit válasszon utódjául, a keresztényt vagy a pogányt? - mondta Pelsőczy László
Kit válasszon utódjául, a keresztényt vagy a pogányt? - mondta Pelsőczy László


Sík Sándor örök érvényű műve a soproni színház idei évadának egyik legfontosabb kérdéséről szól: kik vagyunk, honnan jöttünk, hol a helyünk a világban. Ezt hangsúlyozta Pelsőczy László is.

A népszerű színész három évtizeddel ezelőtt játszhatta el Budapesten a Királydombon István király szerepét. A rockoperában királlyá koronázták, most pedig Sík Sándor tragédiájában már az idős uralkodó szerepét formálja meg.
- Azt hiszem, az országban egyedülálló, hogy ilyen nagy ívű szerep így végigkísérheti egy színész pályafutását, életét.

István sorsát a színpadon a koronázástól a haláláig követhetem. A klasszikussá vált rockoperától eljutottam Sík Sándor nagyon mély tartalmú, elgondolkodtató művéig, amely a király utolsó napjairól szól. Arról a benne dúló harcról, hogy kinek adja a koronát: Orseolo Péternek vagy Vazulnak.

Kit válasszon utódjául, a keresztényt vagy a pogányt? - mondta Pelsőczy László az előadásról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kadlecsik Zoltán délelőtt iskolalelkész, délután szexuálterapeuta

Kadlecsik Zoltán, szerint a segítő szakmákban fontos, hogy a testet és lelket ne külön kezeljék,… Tovább olvasom