Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Sopronba jön A Hatalmas Színrabló - fotók

Megtartották az olvasópróbáját Tor Ĺge Bringsvaerd - Papadimitriu Grigorisz A Hatalmas Színrabló című zenés mesejátékának a Soproni Petőfi Színházban.


Az előadást Katona Imre állítja színpadra, ő is fordította a darabot. A bemutató november 10-én lesz a nagyszínpadon.

- Hogyan lehetne megóvni földünket az erőszak és az emberi gonoszság hatalmától? Csakis az összefogás és a szeretet erejével. Ezt a megejtően egyszerű üzenetet hordozza a történet, ez a különös mese. Játékosan, tehát meggyőző metodikával. A Színrabló nem olyasfajta rém, mint a hagyományos gyermekmesék vasorrú bábája.

Másképpen gonosz. Sokkal elvetemültebb módon pusztít, hiszen a színeket, a dallamokat lopja ki a világból. Az örömöt, az élet értelmét szünteti meg. Ezt a szörnyet próbálja legyőzni a Bohóc és a társa, a varázsló Macska, miközben látjuk a modern valóság közismert figuráit, akik hatalmat birtokolnak szerte a világban, bizonyos területeken.

A csetlő-botló és gyáva Bohóc a szemünk láttára válik hőssé. A Bohóc nevetséges és esendő, ámde a néző teljes együttérzését kiváltó figura.

A Hatalmas Színrabló. Fotó: Torma Sándor


Az ő lénye hordja magában a játék egészét meghatározó, vibráló, gyermeki-felnőtt kétarcúságot. Kivételes mesejáték A Hatalmas Színrabló, melyet a szerző a legszélesebb gyermekközönségnek ajánl 4-től 94 éves korig.

A mű további értékei között említhetjük a nyelvi játékosságot és azt a szerencsés lehetőséget, hogy a színrevitel bátran építhet a clown-játék és a cirkuszi varázslat eszközeire - többek között erről beszélt Katona Imre a darab olvasópróbáján, hozzáfűzve: az írói teljesítménnyel egyenrangú a darab zenei világa. A sok-sok leleményes idézettel tarkított, mégis önálló hangzásvilágú muzsika túllép a kíséret funkcióján. Az előadás tisztelegni kíván a fiatalon elhunyt zeneszerző, Papadimitriu Grigorisz emlékének is.

A Bohóc szerepében Papp Attila látható majd. A Macskát Molnár Anikó formálja meg. A Hatalmas Színrablót Savanyu Gergely alakítja. Több szerepet játszik az előadásban Szlúka Brigitta, Simon Andrea, Ács Tamás, Horváth László és Sárdy Zoltán. A jelmez Szélyes Andrea, a díszlet Katona Imre munkája. A koreográfus Demcsák Ottó, korrepetítor Sárdy Barbara.

Az előadás a Soproni Petőfi Színház és a Forrás Színház közös produkciója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban is melegek a radiátorok - Elindult a távfűtés

Átmenetileg szakaszos lesz a fűtés; napos időben, 18 C° fölött a fűtési rendszer lekapcsol. Tovább olvasom