Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Sopronba érkezik az Egészségvonat

A soproni pályaudvarra érkezik április 6-án, pénteken az Egészségvonat. A vonat három napot tölt a vasútállomáson.

Az Egészségvonat Sopronban április 6–8. között három napot tölt a vasútállomáson, országjáró körútjának idei ötödik állomásaként. Ezeken a napokon 10 és 18 óra között ingyenes orvosi szűrések, interaktív tájékoztatási eszközök várják a helyi lakosságot. A kampány iránti érdeklődést jelzi, hogy az eddigi állomásokon több ezren vettek részt a szűréseken.

A vonat küldetése, hogy felhívja a figyelmet a hasi elhízásra, melyet a legmodernebb kutatások a szívérrendszeri megbetegedések legfőbb rizikófaktoraként tartanak számon. Az Egészségvonat programjához kapcsolódóan megrendezik a városi családi sétát. Sopronban április 7-én a Széchenyi térről sétálnak el a vasútállomásra, ezzel is felhívva a figyelmet a megelőzés, jelen esetben a rendszeres mozgáson alapuló életmód fontosságára.

A magyar lakosság jelentős hányadát érintő probléma megelőzhető, ha a kezdet kezdetén figyelünk a jelekre, s gyermekeinket és a fiatalokat egészségtudatosabb életmódra neveljük. A program szervezői ezért a helyi sportolókkal egy sétára hívják a lakosságot, hiszen napi öt kilométer megtétele már elég ahhoz, hogy megszabaduljunk az érrendszeri megbetegedések legnagyobb kockázatát rejtő hasi zsírpárnácskáktól, s a sport egészséges életünk szerves részévé válhasson.

Az Egészségvonat a séta végén, a pályaudvaron várja a lakosságot, ahol egész napos ingyenes szűrésen (vércukor-, kolesztein-, haskörfogat- és vérnyomásmérés) vehetnek részt, a konferenciakocsiban pedig az „Őrizd a szíved fiatalságát" interaktív utazó kiállítás alkotásaival ismerkedhetnek meg. Lehetőség nyílik barangolni a különleges technikával kialakított belső terekben, játékokon keresztül megismerkedni szervezetünk működésével, a rizikófaktorokkal, és próbára tenni önmagunkat.

A három nap részletes programja

Pénteken 10 órakor a polgármesteri hivatalban dr. Simon István alpolgármester indítja a programot. 10.05–10.10 dr. Erős László orvos-igazgató sanofi-aventis, 10.10–10.15 dr. Tschürtz Nándor beszéde, 10.15–10.30 kérdések/válaszok, 12.00–17.00 egészséges osztályfőnöki órák a vonatnál, 10.00–18.00 között egész napos szűrés és szakmai tanácsadás várja az érdeklődőket a pályaudvaron tartózkodó Egészségvonaton.

Szombaton 14.45-kor gyülekező a Széchenyi téren, 15.00–15.30 közt városi családi séta keretében indulnak a résztvevők a pályaudvarra, 10.00 órától 18.00-ig egész napos szűrés és szakmai tanácsadás.

Vasárnap 10–18 óra között egész napos szűrés és szakmai tanácsadás lesz a vonaton.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hangyabolyok kakukkfiókái

A Fertőhomok és Hidegség között elterülő, mintegy harmincöt hektáros láprét számos védett rovarfaj otthona. Dr. Ambrus András zoológus évek óta kutatja az itt élő lepkék, szitakötők és egyéb ízeltlábúak állományait. Hangyaboglárkák és nagy tűzlepkék is élnek a két Fertő-parti település, Hidegség és Fertőhomok között elterülő lápréten. Ritka és értékes ez a 35 hektáros terület, az előbbi két lepkefajon kívül a többi itt megtalálható védett rovar miatt is. Tovább olvasom