Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Sopronba érkezik a feltámadási menet

Sopronba érkezik szombaton a „Magyarországért” Feltámadási Menet. A zarándoklat helyi felvonulása délután 5-kor kezdődik a Szent Domonkos-templomnál.

Szombaton a Hűségzászlónál a Bánfalvi Daloskör, a Szent Orsolya-iskola diákjai, a Nyugat-Magyarországi Egyetem hallgatói fogadják a „Magyarországért" Feltámadási Menet hírvivőit és a zarándoklat jelképét. A menet a tervek szerint 17 órakor Domonkos-templomtól az Orsolya-, majd az evangélikus templomig, ezt követően a Fő térig halad. Este 6-kor a Szent György-templomban ünnepi szentmisét celebrálnak.

A „Magyarországért" Feltámadási Menet kezdeményezését a 2004. december 5-i népszavazás keltette életre. (A határon túli magyarok kedvezményes honosítására, kettős állampolgárságára vonatkozó népszabazáson az igenek száma nem érte el a szükséges kétmilliót.) – A feltámadási menet célja, hogy zarándoklat hirdesse az elfásult vagy csalódott honfitársainknak a feltámadt Krisztussal való szövetséget, a nemzeti újjászületés tiszta vágyát – mondta Henczel Szabolcs atya, az Orsolya-iskola püspöki biztosa. – A menet 2005-ben és 2006-ban is megvalósult: a csaknem kétezer kilométeres nemzeti zarándoklat húsvéttól pünkösdig tartóan Tihanytól Csíksomlyóig áthaladt mindegyik magyarok lakta utódállamon. Ezt a távolságot a résztvevők 30–40 kilométeres szakaszokat gyalog vállalva, stafétaszerűen teljesítették.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Májusban nyit a turisztikai központ

Május első hetében fogadja az első vendégeket a Deák téri turisztikai centrum – jelentette be Taschner Tamás idegenforgalmi vezető és Mágel Ágost, a városfejlesztési bizottság elnöke. Tovább olvasom