Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Sopron támogatja a tehetséges hallgatókat

Immáron harmadik alkalommal ítélték oda Sopronban a Széchenyi-ösztöndíjat. Öt hallgató kap támogatást a várostól.

A soproni közgyűlés, még 2010-ben döntött arról, hogy létrehozza a Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíjat. Ennek keretében a felsőoktatásban tanuló, tehetséges soproni fiatalok kaphatnak támogatást tanulmányaik folytatásához.

Idén immár harmadik alkalommal ez év szeptember 7-ig fogadták a megadott feltételekkel rendelkező hallgatók pályázatát. Határidőig tíz pályázat érkezett. A benyújtást követően a mellékelt dokumentumok hiányossága miatt négy esetben hiánypótlásra szólították fel a hallgatókat, ennek határideje szeptember 20-a volt. A hiánypótlásokat minden esetben teljesítették - olvasható a közgyűlési előterjesztésben.

A bíráló bizottság szeptember 25-én ült össze és megállapította, hogy egy pályázatot érvénytelennek keli tekinteni, mert az előző két szemeszter tanulmányi eredményének átlaga a feltételeknek nem felelt meg.
A többi pályázat áttekintését követően nagy örömmel azt kellett tapasztalnia a bizottságnak, hogy kiváló teljesítményt felmutatni tudó soproni hallgató pályázatát keli rangsorba állítania.

Most is tapasztalható volt, hogy a szoros tanulmányi eredményeken túl a tudományos munkásság és a közéleti tevékenység értékelésével lehetett a pályázatok között gyakran csekély különbséget tenni. A bizottság a jó minősítésű pályázatokat látva, az objektív értékeléséből eredően megállapította, hogy akár több pályázó is kiérdemelte volna az ösztöndíj elnyerését, de a lehetőségekhez mérten az első öt hallgatónak adományozza a közgyűlés az ösztöndíjat. Tehát az idei évben is kénytelen kiváló hallgatók javaslatától eltekinteni, mert az ösztöndíjra érdemesek száma a költségvetési lehetőségeket meghaladta volna - részletezte az előterjesztés.

Az idei díjazottak:

Szilveszter Bálint
, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar általános orvos szakos hallgatója.

Vámosi Péter, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar általános orvos szakos hallgatója.

Patocskai Tamás, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar mérnök Informatikus (MA) szakos hallgatója.

Hegyi Eszter, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kar pszichológia szakos hallgatója.

Kóczán Barbara, a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Kar közgazdasági elemző (MA) szakos hallgatója.

A támogatás tíz hónapig jár, összege pedig havi rendszerességgel 44 200 forint.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kortárs magyar design-kiállítás nyílt Sopronban - fotók

A Nyugat-magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetében október 17-én nyitotta meg kapuit a… Tovább olvasom