Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Sopron szabadulna a megmaradt hitelétől is

A pénteki rendkívüli közgyűlésen a testület felkérte Fodor Tamás polgármestert, hogy kezdeményezzen egyeztetést a városnak hitelező pénzintézetekkel, a meglévő hitel rendezésének érdekében, amelyre a kormány biztosított törvényi lehetőséget.

Rendkívüli közgyűlést tartott pénteken kora este a soproni képviselő-testület. Az első napirendi pont a város még meglévő adósságának rendezéséről szólt. A törvény értelmében a pénzintézet kérvényezheti, a még meglévő hitel állam általi átvállalását.

Ennek fontos feltétele, hogy a bank(ok), még az idén, az átvállalandó hitel hét százalékát forintban a központi költségvetésnek megfizeti(k). (Korábban, az első körben az állam Sopron esetében mintegy 11,5 milliárd forint hitelt vállalt át).

A megjelent képviselők elfogadták a határozati javaslatot, s ennek értelmében Fodor Tamás polgármester tárgyalásokat kezdeményezhet a bankokkal. Így megtudják az érintett hitelezők álláspontját, illetve azt is, hogy a város esetében, a még meglévő mintegy ötmilliárd forint hiteléből mekkora pénzösszeg kerülhet be a második adósságkonszolidációba.

Ismét napirendre került a Cséren épülő hulladéklerakónál a kisajátításra kerülő út ügye.

Végezetül módosították az autóbusszal végzett közlekedési feladatok ellátásáról szóló pályázatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harkára vezettek a motorlopás szálai

Ausztriából is lopott robogókat a 18 éves gyanúsított. Tovább olvasom