Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

˝Sopron˝ név csak engedéllyel

A ˝Sopron˝ városnév használatának engedélyezése kiterjedne a társadalmi szervezetek nevére, szabadalom címére, áruminta és áru jelzésére is.

A Közgyűlés az Alkotmányban kapott felhatalmazása alapján alkotta meg a többször módosított a ˝Sopron˝ név használatáról, a városi jelképekről és azok használatáról, valamint a középületeknek és közterületeknek nemzeti és városi ünnepeken történő fellobogózásának rendjéről szóló 10/2000. (III.1.) önkormányzati rendeletét.

A rendelet megalkotását követően eltelt több mint tíz év, a társadalmi életviszonyok gyors változása indokolja annak felülvizsgálatát illetve pontosítását - szerepel abban az előterjesztésben, amit csütörtöki ülésén tárgyal Sopron képviselő-testülete.

A rendeletmódosítást követően a ˝Sopron˝ városnév használatának engedélyezése kiterjedne a jogi személyek és jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok elnevezés kívül a társadalmi szervezetek nevére, üzleti nyomtatványokra, védjegyre, szabadalom címére, árubélyegre, áruminta és áru jelzésére, iparjogosítvány szövegére, sajtótermék címfeliratára is.

Emellett a kérelmezőnek kell bizonyítania, hogy a kért névhasználat alkalmas-e a közfigyelem felkeltésére és a város iránti megbecsülés fokozására, amely elengedhetetlen feltétele lesz az engedély megadásának - olvasható az előterjesztésben.

A kérelmet továbbra is a polgármesterhez kellene benyújtani és annak elbírálása az ő hatáskörébe tartozna.

Nyitóoldali képünk illusztráció.

Olvasóink írták

 • 7. mindigatutit 2011. szeptember 29. 10:14
  „de tudtad,hogy szekszárdi!most mit fogsz látni?semmit,mint lentebb írták!biztos olyan jó dolog ez?betegek ezek az szent”
 • 6. Nagy_Imre_Vancouver 2011. szeptember 28. 19:24
  „Nem olyan rossz dolog azert az eredet vedelem.
  Jopar eve meg neha neha vettem magyar vorosbort de tortent egyszer hogy a szekszardi kekfrankosban 2 ujjnyi meszet talaltam.
  Nem vittem vissza inkabb kiontottem mivel a Hungarovin helyett nem egett volna a pofam.

  http://yycwine.com/post/4984283143/2007-hungarovin-szekszardi-voros-kekfrankos

  A jo hirnev felepitesehez sok ido kell de azt igen hamar tonkre lehet tenni.”
 • 5. Nagymedve 2011. szeptember 28. 18:25
  „Nehogy már a sok jött-ment az önkormányzatban, engedélyeze a Sopron név használatát!”
 • 4. SzImike 2011. szeptember 28. 13:27
  „Én inkább örülnék a helyükben és nem akadékoskodnék, ha valaki a Sopron nevet használja az országban. Lassan kiejteni sem szabad?! Hát ez nem vall túl nagy értelmi színvonalra.”
 • 3. öröksoproni 2011. szeptember 28. 12:06
  „Ezt a hülyeséget! Ki akarná használni a Sopron nevet bármire, ami nem soproni?”
 • 2. Nanu 2011. szeptember 28. 09:27
  „Ez a legfontosabb tennivaló a közgyűlésben? VICCCCCCCCCCC”
 • 1. sopron700 2011. szeptember 28. 02:14
  „Értelmezésem szerint, a történelmi borvidéken megtermelt szőlőből készített - Soproni Kékfrankos névvel ellátott bor címkére minden évben engedélyt kérhetek ! Bizonyításként be kell nyujtanom jó pár palackkal,hogy megfelelő tartalmú a termék , helységnév viselésére. Hegyközség által elkészített eredetvédelmi munka, így értelmét veszti. Nem elfogadás esetén, fellebbezésemet ki bírálja majd el. Közigazgatás munkatempóját ismerve , sok víz fog lefolyni az Ikván, jogerős határozat megszületéséig. Ezért a következő borcímkére már csak azt fogom íratni, - KÉKFRANKOS 2011.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közlekedésbiztonsági program Sopronban

Öt napos közlekedésbiztonsági program vette kezdetét Sopronban a győri úton található hipermarket parkolójában. Tovább olvasom