Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Sopron nem kapott egy forintot sem

Sopron pályázat híján nem részesült abból a 22 milliárd forintból, melyet a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács a kiemelt projektekre osztott szét. Fertőd például 3,6 milliárdot kapott – mondta el Kóczán Zoltán.
Felettébb kínosnak értékelte Kóczán Zoltán, az SZDSZ soproni vezetője, hogy Sopron nem részesült a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács által a kiemelt projektek támogatásárára szolgáló 22 milliárd forintból. Egész egyszerűen azért, mert semmilyen pályázatot nem nyújtott be.

– Kiemelt projektként lehetett pályázni, és önrész nélkül akár százszázalékos támogatottságot is el lehetett érni – mondta el Kó-
czán Zoltán, a fejlesztési tanács tagja tegnapi sajtótájékoztatóján. – Nevetséges és tragikomikus volt, hogy Sopron a tájékozatlanság miatt nem részesül fejlesztési pénzből, például az Ikva patak záportározója vagy az északnyugati elkerülő út kivitelezésére. Ugyanakkor Fertőd például 3,6 milliárdot kapott az Eszterháza Kulturális Központ megvalósítására.

Kóczán Zoltán hozzátette, a testület részéről elhangzott, ha Sopron városvezetése a feljelentgetés helyett pályázatírással foglalkozna, a város most több milliárd forinttal lehetne gazdagabb. – A kalapból most 22 milliárd forintot osztottunk szét. Felhívom a figyelmet, hogy kiemelt projektként kiírásra került a belváros-rekonstrukció témaköre – zárta Kóczán Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeptemberre elkészül az új épület

Szeptemberre elkészül az egyetem erdőmérnöki karának új oktatási épülete az Erzsébet-kertben. A háromtömbös épületet park veszi körül, épül mélygarázs és szabadtéri színpad is. Tovább olvasom