Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Sopron: MSZP szerint az új városvezetés tette tönkre a focit

Sopron - Felszólítjuk a városvezetést: tegyen végre valamit annak érdekében, hogy a soproni futball ismét felemelkedhessen – jelentette ki Kránitz László és Kalmár István csütörtökön.
„Van-e tovább soproni foci?"

Mélypontra süllyedt és eltűnt a soproni futball, kénytelenek voltunk végignézni, miként fullad meg az évek óta a nemzeti bajnokság első osztályában játszó, kupagyőztes csapat – fogalmazott Kránitz László országgyűlési képviselő (MSZP) a sajtótájékoztatón. – A mostani városvezetés tönkretette a soproni foci ügyét. Tudjuk, a futballt nem kötelező az önkormányzatnak támogatnia, de a városvezetésnek sokkal többet kellene érte tennie.

Kalmár István frakcióvezető (MSZP) hozzátette: felszólítják a városvezetést, hogy vegye tekintetbe Sopron Nemzeti Sportváros rangját, az utánpótlásban játszó több mint 300 gyerek céljait és a több ezer helyi szurkoló érdekeit.

– Tegyenek végre azért, hogy a soproni futball ismét felemelkedhessen – fogalmazott a frakcióvezető, aki felszólította a városvezetést: beszéljen nyíltan szándékairól. Olyan híreket hallani ugyanis, hogy az utánpótlást a Felcsúthoz kívánják csatolni. (Erről lapunk szerette volna megkérdezni a városvezetés véleményét is, de egyelőre nem kaptunk tőlük választ.)

A szocialista politikusok felajánlották a klub felépítésében és működtetésében szerzett tapasztalataikat és együttműködésüket.

Olvasóink írták

59 hozzászólás
 • 59. dfgvdg 2008. június 13. 09:41
  „Na a két seggnyaló! krániccnak nem élég a Lővereki villa meg a vw amit dezső bá finanszíroz? Tűnjön már el! A kutya nem szavazott rá!”
 • 58. jkl 2008. június 11. 00:42
  „ja és akinek vissza kell majd fizetnie erőn felül azok közt ott lesz majd az a 300 gyerek is felnött korukban ! lehet beszélni a jövő generáció érdekében de akkor nem kéne államadosággal agyonterhelni mer ugye azt majd vissza kell fizetni ti jóléti tolv.jok!”
 • 57. jkl 2008. június 11. 00:31
  „még mindig jobb mint egy országra akkora államadóságot felvenni hogy majd belerokkan aki vissza akarja fizetni! Hogy van ez kedves K LACI ? Az országnak sose látot mértékű államadóssága van az mszp nagyszerű miniszterelnökei miatt legalábbis akkor jelentős mértékbe növekedett és még nektek jár a szátok ... (Államadóság mértékének a növekedését mindenkinek ajánlom figyelmébe évszámmal együt)én szégyelném magam hogy benn vagyok a pártba nem hogy még felhívjam magamra a figyelmet ! éstanácsokat osztogassak !”
 • 56. aves 2008. június 09. 16:05
  „Kedves Hakni!
  Ha beírsz legalább egy kicsit olvas vissza a korábbi hsz-re.A focizni tanuló gyerekeknek is a szülö veszi meg a felszerelést,az utaztatásról nem is beszélve és még fizetnek is tagdíjat.
  Még valami:én az utánpótlásról(természetesen nem csak a labdarúgás) beszélek nem a profi fociról ill. focistákról!”
 • 55. Hakni-nak 2008. június 09. 07:52
  „Kedves Hakni.
  Nézzük arról az oldalról a dolgot, hogy te miután megveszed a kerékpárodat hol biciklizel? Kerékpárúton vagy aszfalton. Azt ki fizette?Ha a gyereked úszni tanul, veszel neki egy uszodát? Abban az esetben, ha a város profitálhat abból, hogy van csapata, akkor igen is kell, hogy fizessen. Rengeteg reklámot csinálhatnának labarúgokkal, sportolókal ami öregbíti a város hírnevét.
  Az, hogy egy labdarúgó mennyit keres az a szerződésébe van rögzítve. köss Te is ilyen szerződést a munkáltatóddal.
  Ha elolvasnád az édesanya hozzászólását kiderülne számodra, hogy amiatt aggódik, hogy a fia hol folytassa pályafutását.”
 • 54. Hakni 2008. június 08. 22:33
  „Focista Anyukák! Szerintetek más nem saját pénzén sportoltatja a gyrekét. Miért természetes az hogy a focisták ingyen kapnak mindent? Ha mountainbájkozni akarok, veszek egy kerékpárt. Nem az állam vagy a város pénzére várok, hogy vegyenek egyet. Ha focizni akar a gyerek, felszerelést kell neki venni, csukát miegymást. Pénzbe kerül minden sport. Aki sportolni akar fizessen! Nem a markunkat kell tartani. Szerinted ki fizeti a benzinköltségeimet ha mondjuk bicikliversenyre megyek? Nem az egyesület. Én magam. És ez így természetes. Arról nem is beszélve, hogy egy "profi" focista 6-700 ezer forintot keres. Nem a város fizesse ezt ki hanem a szponzorok. Ha jól megy a foci lesznek szponzorok. Ha meg nem megy, akkor ne közpénzből tarsuk el a léhűtőket!”
 • 53. optimista 2008. június 08. 21:09
  „Kránitznak ,járt már Őn Balkánon? Én már igen,denem láttam ott hatalmas bevásárló központokat tele kocsikkal megrakva,irdatlan sok autot mint a mi városunkban.Sajnálom,hogy így fel lehet az embereket húzni.Focihoz meg köze nincs amit Őn írt. Tisztelettel egy optimista soproni.”
 • 52. Relitas 2008. június 08. 19:36
  „Piros lapot a soproni városvezetésnek!”
 • 51. pisti50-nek 2008. június 08. 18:58
  „Lehet, hogy a sőrgyár a színfalak mögé lát:)
  Vagy azt is lehet mondani stílusosan, hogy nem tudják elzárni a kifolyó csapot, és amit beleraknánkak elszivárogna.
  Tiszta vizet(sört) a pohárba:)”
 • 50. pisti50 2008. június 08. 15:13
  „Kránic és Kalmár jobb ha mwg sem szólal!
  Remélem olvassák ezeket a hozzá szólásokat!
  Nem kellett volna eladniuk a csapatot,Vizernek.
  Inkább indultunk volna nb2-be
  Most már lehet,hogy nb1-esek lennénk
  Ők dumálnak ők és Walter tették tönkre a csapatot.
  Most meg másokra tesznek szemrehányást.
  De tény az is ez a városvezetés sem tessz semmit.
  Van egy nagyon jól müködő gyárunk Sörgyár.
  Miért nézi ő is hogy tönkre megy?
  támogatott mindenféle csapatot csak éppen nem Sopronit,és ez nagy szégyen rá nézve.

  Az is röhelyes Soproni liga Soproni csapat nélkül:
  Hajrá Sopron remélem helyre jön minden junius 18.-ig”
 • 49. joco1 2008. június 08. 14:20
  „satukezü: a "hü szolgáloi" majd "többtizmillásbalsikerdijas" modon megoldják az egész foci ügyet "györi modszerrel": Kövér névszerinti javaslatára(utasitására) a helyi szolgák kineveznek egy szinházigazgatot bocsi. klubvezetöt és egyböl rendbe jön minden, mint pld. a györi szinházban.”
 • 48. satukezü 2008. június 08. 13:08
  „A magyar focit Orbán Viktornak kell rendbetennie. Ahhoz legalább van szive.
  A soproni focit pedig az ő hű szolgálóinak.
  Elvárom mindegyiküktől.”
 • 47. kispénz kisfoci 2008. június 07. 18:00
  „Sőt! Az a kétballábas Fodor még a tizenegyeseket is kihaggya állandóan, a múlkor meg öngólt lőtt. Simon meg állandóan csínybe adja a lasztit. A Havas na az meg aztán végképp egy lúzer már rég le kellett volna cserélni. Még az Abdai úgy ahogy, csak annak meg esze nincs ehhez a játékhoz pont olyan mint a Mágel. A Rádonyi meg mindíg okoskodik de edzeni már lusta. A zöldfülüek a Kocsis meg az a Pongrác nekik a fakóban a helyük.
  Szóval ez tényleg egy elég gyönge csapat.
  Vagy nem erről van szó?”
 • 46. Kránitznak 2008. június 07. 15:50
  „Tisztelt képviselő úr!

  Ennyi hülyeséget hol szedett össze? Önök mit tettek a fociért? Attól, hogy egy csapat az önök regnálása idején volt úgy, ahogy sikeres, az még nem jelenti azt, hogy közük is volt a sikerhez. Inkább az országot kéne rendbe tenni, azt az országot, amit önök fejlesztenek vissza egy balkáni állammá...”
 • 45. focisanyu 2008. június 07. 15:26
  „HILDI ! Van fogalmad a soproni fociról, az UP-ról, vagy csak írtad ezeket a butaságokat?? Én egy SVSE U14-es játékos anyja vagyok, így látom, az álltalad sz*osnak nevezett UP-ban igenis kemény munka van és eredmények is vannak, ha te nem is tudsz róla Támogatás? válaszom. Havi tagdíjat fizetünk, a szerelést mi vettük, és esetenként saját autóval visszük az idenbeli meccsekre a gyerekeket, a benzin nekünk sem ingyenes!! Ezért kikérem a gyerekek nevében és felháboritó a sz**os jelző amivel "illetted" őket!!! Üdv: egy Anyuka”
 • 44. Vizelő Máriusz 2008. június 07. 14:53
  „Ha Kránitz és Kalmár annyira jót akar tenni a soproni focival, akkor kérjenek a főnöküktől egy kis pénzt. Fletó áldásos tevékenységének köszönhetően az ország vesztesége NAPONTA kb. 5 milliárd forint, ami a felvett és semmire eltapsolt 9500 milliárd forint hitel kamata. Ha az egy napi összeget ideadnák, elég sokáig lehetne belőle magas színvonalú foci Sopronban. Persze, ez nem megy, mert hazudozni és másokat lejáratni kellene - MSZP-s szokás szerint - hanem cselekedni.”
 • 43. joco1 2008. június 07. 13:31
  „miért van még magyar foci? Jellemző: a magyarok tömegeit vonzo.- korábban fradi szivel élő-csapata már 2 éve a másodosztályt erösiti. Hiába a szurkolok akarata,hiába minden ,valahol nagyon el lett rontva valami.”
 • 42. LAZA 2008. június 07. 13:13
  „Kedves Laci!
  Olyan hireket lehet hallani,hogy jól elku.......tok az országot.
  Azonban most maradjunk a soproni focinál:
  Mikor és kik hozták ide vizert mint megváltót?
  Talán csak nem Ti?Hát akkor bizony ezt is jól elku....tok!
  A jelenlegi őnkormányzat Abdai-val már csak takarítani probált utánnatok.
  Igaz az egy- Eurós Önkormányzati döntésükkel majdnem sikerült alulmúlni még benneteket is.Szerencsére a digók még fejni akarták Őket igy aztán megjött az eszük és jól segbe billentették Őket.
  A helyi focit pedig igenis segíteni kell ugyan úgy mint a többi más sportágat,de semmi esetre sem húszadrangú idegenlégíósókra költsük az adófizetők pénzét.
  Még van két nagy hagyományokkal bíró soproni szakosztály a SFAC és az SVSE rájuk kell felépíteni a legújabbkori soproni focit.
  Magyar ill.soproni,Sopron környéki fiatalókból.
  Úgy tudom a Soproni Szinházban sem román,olasz vagy mit tudom én még milyen nációk szerepelnek!”
 • 41. aves 2008. június 07. 12:19
  „Visszatérve egy korábbi hozzászólásra:
  1-a szülök fizetnek havi tagdíjat
  2-a gyerekek felszerelését is maguk veszik(mint az amatörsportban)
  3-van,hogy edzés után nem lehet fürödni,mert nincs melegviz és persze az öltöző is hideg,mert nincs pénz fűteni
  4-nemrégen rendeztek teremtornát a VS-ban amire egyszer engedték be Öket eddzeni-este 10-kor
  Én nem gondolom,hogy ezekből a gyerekekből mind szupersztárok lesznek,de a saját korosztájuk bajnokságában ill. a kiemelt bajnokságokban jól szerepelnek és nemhiába keresik Öket más csapatok utánpótlás edzői!
  Szerintem a város vezetésének necsak a foci,hanem pl. az atlétika,kosárlabda,... utánpótlásának támogatása igenis kötelező feladata!”
 • 40. LP 2008. június 07. 09:52
  „Azokkal a gyerekekkel ki törődik, akik reneteg energiát fektettek a labdarúgásba? Ha megszüntetik a profi utánpótlást esély se lesz arra, hogy a városnak NB1-es csapata legyen.
  Most jelenleg van egy NB3-as csapat és van egy utánpótlás csapata a városnak, mely a kiemelt bajnokságban szerepel! A kettőt kell úgy összevonni, hogy a kiöregedő up focisták az NB3-as csapatot erősítsék és megcélozzák jövőre az NB2-t. Azt látni kell hogy profi utánpótlás nélkül nincs profi felnőtt foci se! Igy biztosak lehetünk abban,hogy ha kimegyünk szurkolni 3-5 év múlva egy Soproni NB1-es mérkőzésre akkor nagy valószínűséggel soproni kötődésűeknek szurkolhatunk!”
59 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csatornázás: Közel ötven kilométer új vezetéket fektettek le

Sopron - Megkezdődött a Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program keretében elkészült… Tovább olvasom