Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Sopron megragadta a török nagykövetet

Sopron hangulata, egyénisége különösen is megragadta Hasan Kemal Gürt nagykövetet, aki kiváló befektetői környezetnek is tartja a helyet.

Az együttműködési lehetőségek is érdeklik Hasan Kemal Gürt nagykövetet, aki Törökország budapesti nagyköveteként tett ma látogatást Sopronban - írja a sopron.hu.

Az élénk érdeklődésnek jele, hogy nem először jár Sopronban a nagykövet, akit ezúttal a soproni városvezetéssel is találkozott. A városházán a két ország közötti, az eddig már jól működő közös programokról és projektekről is tájékoztatta dr. Fodor Tamás polgármestert, és a találkozón részt vevő Abdai Géza és dr. Simon István alpolgármestereket a nagykövet.

Hasan Kemal Gürt a kulturális területen való együttműködésben számos megvalósítható lehetőséget lát.

Személyes véleményeként mondta el, hogy a város élénk kulturális élete nagy benyomást tett rá, mint ahogyan legutóbbi soproni látogatása során külön is felfigyelt a rendezett városképre, a virágosított parkokra és közterekre, amelyek az itt élőknek a környezetük , a városuk iránti gondoskodásának, szeretetének jele.

A soproni városvezetés a kétoldalú kapcsolatok kialakításában a civil szervezetek, az itnézmények és az emberek közötti személyes kapcsolatok mellett, mindenképpen a helyi gazdaság fejlesztésének távlati lehetőségeit is keresi.

Dr. Fodor Tamás a város történelmi múltját és értékeit nagy részletességgel ecsetelte, de mindehhez hozzátette: ,,Sopronnak nem csak múltja, de jövője is van!" Így a jövőbeli együttműködési lehetőségekről is szó esett a találkozón. Hasan Kemal Gürt a soproni városvezetéshez hasonlóan kiváló lehetőségeket nyújtó, befektetői környezetnek tartja a várost és térségét, amelynek hasznosítása a jövőbeli fejlődést szolgálná - olvasható a portálon.

Olvasóink írták

 • 8. 1x2=? 2012. március 23. 17:58
  „Várna 1444 vagy?”
 • 7. RábaViktor 2012. március 23. 10:55
  „Az üres belvárost és Fő teret is megnézte?
  Pénzt is hoz, vagy csak vinni akar?”
 • 6. csingilingi 2012. március 22. 18:27
  „Szerintem jól nézne ki egy dzsámi a Deák téren.”
 • 5. öröksoproni 2012. március 22. 09:31
  „Európa több országában már látják, óriási gondokat okoznak a beilleszkedni nem is akaró, általában iszlám hitű emberek. A határ menti városok jók lehetnek nekik lakni, de Ausztriában dolgozni, a birka magyar elnéz majd nekik mindent, csak hozzanak pénzt. Aztán kialakulnak majd a kis gettók, bűnözés, balhék az iskolában - én ezt nem tanulom meg, mert tiltja a vallásom -, újabb etnikai feszültség, mintha abból nem lenne amúgy is elég.”
 • 4. Kukac40 2012. március 21. 22:31
  „Megjött az új díler? Diplomáciai csomagba sok kiló elfér.”
 • 3. józanparaszt 2012. március 21. 21:14
  „emelett a protokollszagú semmidumáért fizetjük a politikusokat?? hányinger!”
 • 2. 1x2=? 2012. március 21. 17:18
  „Nem kell a török!”
 • 1. Csetneky 2012. március 21. 15:06
  „Az Ausztriából átránduló török származású drogcsempészek is kiváló befektetési környezetnak tartják a várost.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sajtóközlemény a Fertőújlakon épülő kerékpárúttal kapcsolatban

Az elmúlt napokban több magyar és osztrák sajtóorgánum foglalkozott az Önkormányzatunk által… Tovább olvasom