Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Sopron kiváló pedagógusa: Jakabné Tóth Márta

Sopron - Sopron kiváló pedagógusa díjat kapott Jakabné Tóth Márta, a Handler Nándor Szakképző Iskola tanára. Munkája sikere minden bizonnyal abban áll, hogy valamennyi diákjával megtalálja a hangot és izgalmas, szemléletes órákon adja át tudását.
- Soha nem készültem pedagógusnak, de huszonegy katedrán töltött év után azt mondhatom, nem szeretnék mást csinálni, mindig csak tanítani - kezdte beszélgetésünket Jakabné Tóth Márta. - Könnyűipari mérnökként végeztem, és 10 évet a ruhagyárban dolgoztam. A divatiskolai osztály beindításakor kerültem a Handlerbe, s megtaláltam a helyemet. A tanári pályán mások ugyan az elvárások és nehézségek is vannak, de a gyerekek szeretete mindenért kárpótol - folytatta.

A pedagógus a díját az indoklás szerint egyebek mellett azért érdemelte ki, mert kiváló szakmai felkészültségén túl arra is ügyel, hogy a leghatékonyabb módszerekkel, a legmodernebb technikát is bevetve tanítsa a diákjait, így elnyerve figyelmüket.

A tanárnő szerint ugyanis a legnagyobb öröm, ha sikerélményhez juttathatja a tanulókat. Azért, hogy ez megvalósuljon, fáradhatatlan szorgalommal készül az óráira. Böngészi a divatvilág híreit és színes prezentációkat készít a foglalkozásokra, például arra, amely a viseletek történetét mutatja be.


- Karácsonyi ajándék volt az elismerés. Meghatódtam, mert a szülővárosomtól díjat kapni hatalmas öröm. Fiatalon arra vágytam, hogy olyan munkával kereshessem a kenyeremet, amit szeretek, s ez megadatott a számomra. Ez a díj az iskola érdeme is, hiszen csak hasonló gondolkodású, s egymást ösztönző és segítő közösségben érhet el igazán sikereket az ember - fogalmazott.

A kreatív pedagógus szabadidejében fest, színházba jár, operát hallgat. Azon dolgozik, hogy felismerje a tehetséget, hiszen úgy tartja, s azt sugallja tanítványainak, mindannyian jók valamiben.
Jakabné Tóth Márta számára a legnagyobb öröm, ha sikerélményhez juttathatja diákjait.

Olvasóink írták

 • 4. onix 2009. február 02. 12:33
  „GRATULÁLOK Mártanéninek!!!!!!!
  Itt egy volt tanítvány,:D:))jó régről az igaz,de itt vagyok,amint találkoztam és ráakadtam a hírre itt,és hogy gratuláljak, mert én is szerettem Őt mint szakmai tanáromat!
  Üdvözlettel:Hné G.Beatrix /1989?-ből?? asszem:)):D”
 • 3. TancsKaszabell 2009. január 08. 08:11
  „Hát igen !
  De nem is voltam a tanítványa.”
 • 2. bgabri 2009. január 07. 21:33
  „Gratulálok kedves Tanárnő.Én szép élményekkel emlékszem vissza azokra az évekre.Sosem felejtem el a szakmai és osztályfönöki órákat,amik jó hangulatban és hatékony tanulással teltek.
  Kedves Tancs Kaszabell.Vannak soproni fiatalok,sőt több ezren.Te sem csaptál le az első nap a hírre.”
 • 1. TancsKaszabell 2009. január 06. 19:57
  „Gratulálok !
  Ön hasznos tagja közösségünknek.Ezért illeti Önt a köszönet.
  További munkájához erőt és egészséget kívánok !
  Üdvözlettel : Tancs Kaszabell

  Némileg rossz száj izzel, de mégis megkérdezem, hol vannak azok a soproni fiatalok akiket Ön tanít?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épülhet a határon átvezető út

Harka - Az év második felében elkezdődhet a Harkát Sopronnyékkel (Neckenmarkt) összekötő, 1,5… Tovább olvasom