Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Sopron kiváló pedagógusa díjjal tüntették ki dr. Folcz Tóbiást

Az önkormányzat ˝Sopron kiváló pedagógusa˝ elismeréssel díjazta dr. Folcz Tóbiást, a Nyugat-magyarországi Egyetem Roth Gyula Gyakorló Szakközépiskola szakmai igazgatóhelyettesét, az intézmény szakképzési irányítóját.

– A díj nem csupán nekem megtiszteltetés, hanem kollégáimnak és az intézménynek is sokat jelentett. Iskolánk ugyanis nem városi fenntartású intézmény. Mivel az erdészeti középiskolai oktatás szellemi központja vagyunk, diákjaink a Dunántúlról, sőt, az egész ország területéről érkeznek. Tanári karunk számára így ez az elismerés azt is jelentette, hogy Sopron sajátjának tekinti iskolánkat; elismeri és büszke a munkánkra – mondta el a kitüntetett pedagógus.

Dr. Folcz Tóbiás 1981-ben kezdte tanári pályafutását, előtte négy évig erdőgazdaságban dolgozott. 1984 óta igazgatóhelyettes.

– Az oktatáson túl a nevelés fontos része az életemnek. Büszke vagyok intézményünk eredményeire, a tankönyvekre, melyeknek szerzője, illetve társszerzője lehettem, de a legbüszkébb a tanítványaimra vagyok. Közülük sokan szép karriert futottak be. Az osztálytalálkozókon mindig öröm tölti el a szívem, hogy látom, kollégáimmal tudtunk nekik adni valamit a tananyagon túl. Megtanítottuk őket boldogulni, neveltük őket emberségre, tisztességre, munkaszeretetre. Bár a mai fiatalok képességei ugyanolyanok, mégis a körülöttük lévő társadalmi minta hatására szabadosabbak. Igazi kihívás őket a megfelelő irányba terelgetni – fogalmazott dr. Folcz Tóbiás, aki elárulta, munkája mellett a mindennapok örömét a családja jelenti számára. Felesége, két fia és lánya mellett a kis unokája mosolya édesíti meg a hétköznapjait.

Posztumusz elismerések

A város közgyűlése ˝Sopron kiváló pedagógusa˝ posztumusz díjat szavazott meg a nemrég elhunyt oboatanár, a Horváth József Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatójának, Horváth Rudolfnak, valamint Hacsiné Farkas Ágotának, a Fáy András-szakközépiskola egykori tanárának.

Olvasóink írták

 • 3. valakivalaki 2011. január 25. 21:32
  „Gratulálok Folcz Úrnak!
  Azt viszont fájlalom, hogy miért csak posztumusz kapott kitüntetést Horváth Rudolf és Hacsiné Farkas Ágota. Életükben is meg kellett volna őket becsülni. Biztosan örömmel vették volna át a kitüntetést. Akkor is köztudomású volt mindkettőjük jó munkája!”
 • 2. fertei 2011. január 25. 21:17
  „Gratulálok Tanár Úr !

  Egykori tanítványa.”
 • 1. zsuzsa63 2011. január 25. 19:13
  „Tiszta szivemből gratulálok TANÁR ÚR-nak. Utólag is köszönöm fiam nevelését és tanitását.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mementó: 1956 Sopronban

˝A jampecok közé azonban nem mertek bemenni a KISZ elődjének, a DISZ-nek a helyi vezetői Sopronban.˝ Tovább olvasom