Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Sopron: Kalmár szerint a városvezetés törvényt sértett

Sopron - A közigazgatási hivatal állásfoglalása szerint is jogszabálysértő volt az a döntés, mellyel a városvezetés beolvasztja a GyIK-ot a Pro Kultúra Kht.-be – fogalmazott Kalmár István MSZP-s önkormányzati képviselő.
– A városvezetés szakmailag nem védhető, diktatórikus eszközökkel kezdett rombolásba, amikor a közgyűlés fideszes tagjaival megszavaztatta a Gyermek- és Ifjúsági Központ felszámolását – mondta el Kalmár István MSZP-s önkormányzati képviselő keddi sajtótájékoztatóján. – A döntés, mellyel Fodor Tamás és a Fidesz-frakció megpecsételi a GyIK sorsát, nemcsak a gyermekek és az ifjúság ellen, de a jogszabályok ellen is született.

Ezzel az álláspontunkkal a Nyugat-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal vezetője is egyetért. Felhívják Fodor Tamás figyelmét, hogy a közgyűlés a döntéshozatali eljárás során jogszabálysértést követett el, mivel a törvényben előírt minisztériumi véleményt beszerezte ugyan, de a miniszter részére nyitva álló véleménynyilvánítási határidő letelte előtt meghozta a döntést.

Kalmár István hozzátette, az MSZP álláspontja továbbra is az, hogy a jogszabálysértő döntéssel a városvezetés kárt okoz Sopronnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fűtési megoldások: A gáz kényelmes, de továbbra is drága

Sopron - A fűtési szezon kezdete előtt annak jártunk utána, hogy a gázár-támogatási rendszer… Tovább olvasom