Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Sopron is csatlakozott a világméretű klímavédelmi programhoz

Csak rajtunk múlik, hogy klímavoksainkkal másoknak is jó példát mutatva kifejezésre juttassuk azt az egységet - hangsúlyozta Fodor Tamás polgármester.


- A Megyei Jogú Városok Szövetségének tagjaként csatlakoztunk Al Gore, az Egyesült Államok korábbi alelnöke kezdeményezéséhez, aki a következő hónapokban egymilliárd aláírás összegyűjtését tűzte ki célul világszerte. A kezdeményezés arra irányul, hogy klímánk védelme érdekében egységre és cselekvésre ösztönözzük világunk 2015 decemberében Párizsban összegyűlő vezetőit - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Fodor Tamás polgármester.

Fontos tudnunk és másokban is tudatosítanunk, hogy nem a klímavédelem és a fejlődés között kell választanunk. A kettő csak együtt valósítható meg.

A polgármester kiemelte: Sopron is sokat tesz a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséért. Ezt szolgálják a középületek energetikai felújítása, a fűtéskorszerűsítés, a Panel-program, a közvilágítás cseréje, illetve az is, hogy a közösségi közlekedésben korszerűbbre cserélik az autóbuszokat.

Jövőnk érdekében a közös felelősségből és közös cselekvésből nekünk, magyaroknak és soproniaknak is vállalnunk kell a ránk eső részt. Most csak rajtunk múlik, hogy klímavoksainkkal másoknak is jó példát mutatva kifejezésre juttassuk azt az egységet és elszántságot, amit világunk vezetőitől is elvárunk a felnövekvő nemzedékek és élő bolygónk klímájának védelmében.

A kezdeményezéshez az Áder János köztársasági elnök által indított www.elobolygonk.hu oldalon lehet csatlakozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiemelt helyszín lesz Sopron - Rajtol a Nemzeti Bor Maraton

Világrekord-kísérletként indítják a Nemzeti Bor Maratont a Hajósi Orbán-napi Borünnepen szombaton,… Tovább olvasom