Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Sopron ingatlanpiaci erőssége a vasút

Kelet-Közép-Európában a lengyel ipari ingatlanpiac a legolcsóbb; megyénk lehetőségeit a Hegyeshalomnál kezdődő autópálya, a soproni régióban pedig a vasút határozza meg – hangoztatta Joó Domonkos ingatlanszakértő.

– A volt keleti blokk országaiban többé-kevésbé egységes az ipari ingatlanpiac. Jellemző, hogy a válság miatt mindegyik országban csökkennek az ingatlanárak, az építési költségek és a bérleti díjak – részletezte Joó Domonkos budapesti ingatlanszakértő a Hotel Sopronban tartott logisztikai konferencián. – Ugyanakkor mindenütt megdrágult a projektek finanszírozása. Nem, vagy nehezen lehet pénzt szerezni egy-egy építkezéshez. Az ipari ingatlanpiac felfutása szempontjából Győr-Moson-Sopron megyéről megállapíthatjuk, az autópálya meghatározó szerepet tölt be a fejlődésben. A győri ipari park az ország egyik legjelentősebb ilyen egysége, s a kedvező földrajzi helyzetű Hegyeshalomban is komoly előrelépések történtek.

Joó Domonkos: A soproni régió a vasúti árufuvarozáshoz kapcsolódó logisztikai beruházásokkal értékelődhet fel. Fotó: Gosztonyi
Joó Domonkos: A soproni régió a vasúti árufuvarozáshoz kapcsolódó logisztikai beruházásokkal értékelődhet fel. Fotó: Gosztonyi

A soproni régió a vasúti árufuvarozáshoz kapcsolódó logisztikai beruházásokkal értékelődhet fel, hiszen a fuvarozás jellegétől függően lehet a fejlesztési irányokat meghatározni. A vasúti infrastruktúra további korszerűsítése némiképpen az autópálya hiányát is ellensúlyozhatja. Ilyen módon a vasútra alapozva lehet az ipari ingatlanpiac ázsióját növelni Sopron térségében. Annál is inkább, mivel az unió a vasúti és a vízi fuvarozást tekinti a leginkább környezetbarát szállítási módnak. Minden ilyen célra lehívható uniós forrás további lendületet adhat e terület fejlesztésének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban volt a legmelegebb a hétvégén

Sopronban 22.6, Fertőrákoson 22 fokig emelkedett a hőmérséklet. Az országos rekord nem dőlt meg. Tovább olvasom