Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Sopron Holding: Cégmegszűnés, összeolvadás

A tervek szerint kezdeményezik a Sopron Rendszerház Kft. végelszámolását, a FÉSZEK Ingatlanhasznosító Kft. pedig egyesülne a Sopron Holdinggal.

A május 26-i soproni közgyűlés egyik napirendi pontja a Sopron Holding Zrt.-vel kapcsolatos tulajdonosi döntések. Az előterjesztésből kiderül, hogy a holding mérleg szerinti konszolidált főösszege 5,4 milliárd forint, a mérleg szerinti konszolidált vesztesége pedig 78 millió forint.

A Simon István gazdasági alpolgármester által jegyzett beszámolóban megemlítik, hogy a konszolidált eredmény negatív alakulását elsősorban a Fészek Ingatlanhasznosítási Kft. veszteséges gazdálkodása okozta.

A holding részben, vagy teljes egészben több céget is birtokol.
A holding részben, vagy teljes egészben több céget is birtokol.


2011-ben a Sopron Holding Zrt. szerkezet átalakításai, szervezeti racionalizálása keretében ésszerűsíteni kívánja leányvállalati portfólióját is, elsősorban cégjogi és költségtakarékossági szempontokból. Megoldási javaslatok: a Sopron Rendszerház Kft. végelszámolása, illetve a Fészek Ingatlanhasznosító Kft. beolvadása a Sopron Holding Zrt-be.


Amennyiben a közgyűlés elfogadja a határozati javaslatot, akkor a holding kezdeményezni fogja a Verő József utca 1. szám alatti számítástechnikával foglalkozó, Sopron Rendszerház Kft. végelszámolását.

Fészek Ingatlanhasznosítási Kft. története

A kft-t még a Walter Dezső polgármestersége alatt hozták létre. Az akkori szocialista városvezetés célja az volt, hogy a Löverekben lévő appartmannházakat megvásárolja, átminősíti, felújítja és hasznosítja. Ehhez 800 millió forint hitelt is felvettek. A tervük szerint a befektetés a lakások eladása után bőven megtérültek volna. A mostani Fidesz-KDNP városvezetés viszont azt állítja, hogy az üzlet miatt jelentős kár érte a várost.

Számításaik szerint az 1,2 milliárd forintos kiadás mellett csupán 600 millió forint volt a tényleges bevétel, annak ellenére, hogy az eltelt évek során a Sopron Holding Zrt. szinte az összes lakást eladta már.

Olvasóink írták

 • 3. @méhecske@ 2011. május 31. 14:59
  „A koruptak s a hivatali viszaélésböl élő ügyintézők mikor épitik őket le?????????????????
  K ő jogász mikor hagya aba az okirat hamisitásokat s a rágalmazásokat.”
 • 2. Wotan01 2011. május 19. 12:26
  „Szia Imre!
  Te következel??”
 • 1. józanparaszt 2011. május 18. 06:27
  „nem is olyan régen is volt átszervezés, akkor az tünt a tökéletes megoldásnak. Csak nem elfogyott az akkor kapott honorárium??? he-he”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kátyútenger a soproni Gyár utcában - galéria

Már tábla is figyelmezteti az autósokat, hogy balesetveszélyes a közlekedés a Gyár utca Lackner Kristóf utca felöli részénél. Tovább olvasom