Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Sopron, Gyár utca, prostituáltak és happy finish?

Hiába az elzárás, a pénzbüntetés, a prostitúciót visszaszorítani nehéz. A soproni Gyár utcában most rosszabb a helyzet.

Sopronban, a prostituált helyzet tarthatatlan - fakad ki a soproni Gyár utcában lévő egyik üzlet bérlője. - Miattuk rengeteg vásárlót elveszítettünk. Sajnos, napi rendszerességgel lopnak, szemérmetlen módon kelletik magukat. Mindezt láthatóan jól szervezetten teszik.

A sokat látott bérlő így folytatta: A rendőrségi autót meglátva szétszaladnak, de percekkel később amint „elült a veszély" újra kezdik ősi tevékenységüket.

Gyakorta van közöttük kiskorú, a futtatók, vagy a prostituáltak gyermeke, aki egész napját a parkolóban múlatja. Majd ha megéhezik egyszerűen bemegy az áruházba és lop magának ételt.

Persze nem volt ez mindig így.

A soproni rendőrség kitartó munkával szorította vissza az itteni prostitúciót. Ám, hiába vonták ki a forgalomból a régieket, az előző csapatot, szinte azonnal újak jelentek meg.

- A helyzet nem hogy javulna, hanem napról napra romlik - állapítja meg egykedvűen a kereskedő. - Nálam akkor szakadt el végképp a cérna, amikor a prostituáltak hat fős csoportja jelent meg a parkolóban.

- Bízom a demokráciában, és hiszem ha, az illetékes hatóságok, összefogva a civil szférával, ha kicsit megkésve is, de még időben cselekednek, talán még megállítható a folyamat - zárta szavait a bérlő.

Mivel az ügyfelek többsége ausztriai, a Gyár utcai helyzetről az osztrák sajtó a közelmúltban többször is cikkezett. Felhívták az Ausztriából átutazók figyelmét, ha nem vigyáznak könnyen bűncselekmény áldozatai lehetnek.

Mint megállapították, hiába a kínálat, ha nincs kereslet, akkor rendeződik a helyzet. S úgy tűnik, hogy vagy kevesen olvasnak újságot, vagy nem csökken a fizetőképes vendégek száma.

Pedig, a Soproni Rendőrkapitányság is kiemelten foglalkozik a témával.

Információink szerint jelenleg is több személy ellen folyik eljárás a prostitúcióval kapcsolatos bűncselekmények gyanúja miatt. Több prostituált és futtató van előzetes letartóztatásban. Úgy tudjuk, azon személyek, akiket tiltott kéjelgésen kapnak rajta pénzbüntetést, vagy elzárást kaphatnak. S ez utóbbi a leghatásosabb, hiszen ezen idő alatt nem tudnak dolgozni.

A probléma megoldása érdekében ezen a területen tovább bővítik a térfigyelő kamera rendszert. Ettől a prostitúció visszaszorítását várják.

A helyzetet jól ismerő rendőrségi források szerint a jó idő bekövetkeztével egy időben arra lehet számítani, hogy mind több prostituált jelenik meg, akár a Gyár utcában, vagy egyéb közterületen.

Miként az is igaz, sok esetben mindez a tevékenység más bűncselekmények növekedésével jár. Nem ritka, hogy amíg a kuncsaft elmegy egy körre, közben meglopják, elveszik értékeit. S akár még egy jófajta betegséget is összeszedhet.

Néhány perc örömért pedig nem biztos, hogy megéri.

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. igazember 2012. május 21. 20:59
  „Hallottatok,már a "RÉM"-röl,vagyis a prostik réméröl.Rendszeresen megjelenik a Spár környékén egy hölgy és szép szóval,"hegyi beszéddel" kemény vitával megpróbál a prostik lelkére beszélni.Ha megjelnik a placcuk környékén ,hanyat homlok menekülnek a napsütötte szépségek.Jobban félnek töle,mint a rendöröktöl.”
 • 47. soproni 2012. május 20. 18:03
  „"45.Karcsika Mit tennél? Lerajzolod őket?"......ez haláli :-)”
 • 46. Kukac40 2012. május 19. 19:27
  „45.Karcsika Mit tennél? Lerajzolod őket? Legalizálni kellene, úgy ahogy a nagy b ...Eu többországában is tették. Ellenörzött, orvosilag is ellenörzött keretek közt nem lenne ezzel semmi baj. Hiányt pótol, nem kis bevételt generál. A Szentmiklósit sem bántja senki.”
 • 45. Karcsika 2012. május 19. 17:52
  „Ma a Vitnyédy-Höflányi sarkánál ültek egy családi ház kerítésén a szépségek.
  Gondolom, a tulaj nagyon örült nekik.
  Mivel nem számíthatunk a SÜNökre, nekünk, adót fizető állampolgároknak kéne valamit tennünk.”
 • 44. igazember 2012. május 19. 10:52
  „"41. Figyelő2012" "Talán mind a 3 irányból egy időben kellene behajtani rendőr autóval, és akkor nem tudnának hova elszaladni!
  Esetleg civil rendőrök? " Talán már elfelejtettek gyalogolni? Itt nem az a gond,hogy ne tudnák elkapni öket,feltéve ha akarnák.Érdekes törvények vannak,ÖK "kizsákmányoltak,szerencsétlenek,kiszolgáltatottak",csak szabálysértést követnek el.Ha jól tudom régen nagyon büntették,ha valaki megfertözött valakit egy kis nemi-kórsággal.Amúgy csatlakozom hozzád,ha valaki vágyik egy kis betegségre,hát csak tegye amit akar,a" fuvar" felét átvállalom töled.Aztán pár nap múlva meglátjuk kinek lesz kedve röhögni."révfaluiszúnyog "Neked csak annyit mondok,nem lehet párhuzamot vonni a nök-háziasszonyok és a nöi nem megszégyenitöi közt.Krúdy meg azt irt amit akart.”
 • 43. Karcsika 2012. május 18. 21:36
  „Re41
  3 autóval egyszerre Sopronban?


  Egyszer nekünk kéne vagy 50-en odamennünk, aztán ...
  Nem írom le, mert kimoderálnak.”
 • 42. soproni 2012. május 18. 17:19
  „40.igazember! Szia.A stílus sokat elárul az emberek egyéniségéről ,de mindent én sem tudhatok :)”
 • 41. Figyelő2012 2012. május 18. 16:01
  „34.
  Ha vállalod én kifizetem helyetted a kört!
  Remélem jó egészséged lesz hozzájuk!
  Undorítóak!!!

  Amúgy a rendőrségnek csak egy tipp!
  Talán mind a 3 irányból egy időben kellene behajtani rendőr autóval, és akkor nem tudnának hova elszaladni!
  Esetleg civil rendőrök?

  Nagyon sokba kerül csak azért alkalmazni a rendőröket, hogy ezeket ellenőrizzék egész nap.
  Másra pedig nincs idejük, mert ezek lefoglalják őket!
  Börtönbe mind!!!!!”
 • 40. igazember 2012. május 18. 15:06
  „Szia 39. "soproni" Látom Te tudsz valamit.”
 • 39. soproni 2012. május 18. 14:07
  „35. Mankapunka.Gondolom ismét a tőled megszokott hangnemben íródott.”
 • 38. csery 2012. május 18. 14:06
  „34. révfaluiszúnyog

  Igen hálásak, hát persze, mert a férfiak szentek, annyira tökéletesek és mindent megadnak a feleségeiknek. Na ne nevetess már...
  Egyébként váljék kedves egészségedre egy ilyen repedt sarkú, retkes, gombás nő.”
 • 37. Auriana 2012. május 18. 11:57
  „"Inkább legyetek hálásak nekik azért, hogy ők megadják helyettetek mindazt, amire ti már képtelenek vagytok. " Hát lapostetűt tényleg nehezen szerez be az átlag háziasszony!”
 • 36. nága 2012. május 18. 09:59
  „"révfaluiszúnyog"-nak:
  Nagyon sajnálom=lesajnálom az Ön nézetét + azokat a férfiakat is, akik az "örömüket" ilyen mocsadék népségnél szerzik + szereznek maguknak is jó kis fertőzéseket. De megérdemlik!
  A rendőrség sajnos azért nem tud hatékonyan fellépni ellenük, mert a kormányok szétverték, megfélemlítették őket, gúzsba vannak kötve, ugyanúgy, mint a tanárok és bírók. Könnyű őket kívülről kritizálni. Inkább el kell menni ilyen pályákra és akkor láthatnák az "okostojás" hozzászólók, hogy mi ott belülről a helyzet.
  Sajnos ismét szükség lenne a kistarcsai internáló táborra és a recski munkatáborra, most lenne igazán megtölthető a társadalom alja népségével!”
 • 35. Mankapunka 2012. május 17. 22:35
  „Elég fura,hogy az én kommentem nem kerül ki.

  Diszkrimináció van???”
 • 34. révfaluiszúnyog 2012. május 17. 22:23
  „Felháborodott Hölgyeim!
  Jobb, ha tudomásul veszik, hogy a férfiak addig fognak ribizlizni, míg a világ áll. De csak addig, ez a vigasz!
  Olvassanak Krúdyt s megtudják, hogy a legközönségesebb nő is szent, mert kapcsolatban áll a holddal, a csillagokkal s reájuk osztotta a természet, hogy felemeljék az állati sorba jutott férfiakat. Házsártos házisárkányok! Ne bántsátok az örömlányokat, kik férjuratoknak boldogságot ádnak. Inkább legyetek hálásak nekik azért, hogy ők megadják helyettetek mindazt, amire ti már képtelenek vagytok. Feladatot teljesítenek, s nem is kicsit!”
 • 33. Figyelő2012 2012. május 17. 22:10
  „Sajnos ez a város nagyon mélyre süllyedt!
  Az ok pedig nem csak a rendőrség, hiszen a rendőrséget már évek óta országosan nem támogatják kellő anyagi forrással.
  Sőt politikailag folyamatos támadás alatt voltak, és szépen szét is verték ezt az szerveztet.
  Anyagi forrást kell biztosítani nekik!!! Aztán vas szigorral fellépni ellenük!
  Napokban ott állnak a rendőrök, ahogy elmennek már vissza is térnek, hiszen valahonnan biztosan figyelik őket.
  Sok esetben az Acordal szembeni terasz tetején állnak fent a rájuk vigyázó huszonéves sötét bőrű egyének.
  Vagy éppen valamelyik üzletbe futnak be előlük.
  Én azt azt gondolom, hogy 99%-uk nem Soproni!
  Ahogyan jönnek az autók kiabálnak nekik, és ez elég elriasztó látvány, főleg a külföldiek számára.

  A térfigyelő kamera ötlet, amit már sokszor hangoztattak pedig külön üdvözölendő döntés a város részéről, és csak támogatni lehet ezen kezdeményezést!
  Ez egy igen okos ötlet volt!!! Csak minél hamarabb ki kell építeni!”
 • 32. nága 2012. május 17. 21:56
  „Sopronban már tényleg szó szerint "kriminális" a helyzet. Az állomás közelében levő Spar-nál "csokik" erőszakosan koldulnak, a Várkerületen utcazenélnek, a Tűztorony IC-ről hétfőn kettőt le kellett szállítani, mert "természetesen" jegy nélkül óhajtottak utazni /ez 2 jegyvizsgálónak + 2 vasúti rendőrnek együttesen sikerült végül is/, 3 pedig egész úton sört vedelve hangoskodott. Plusz még ez a prostitúció is...Ha az illetékesek nem tesznek ellenük semmit, a város teljesen lesüllyed. Ezeknél talán még az "elzárt város" státusz is jobb volt.”
 • 31. Karcsika 2012. május 17. 19:26
  „Mivel a "kuncsaftok" nagy része osztrák (primitív <moderálva>), fel kéne venni őket videóra, és feltölteni egy osztrák oldalra, vagy a youtubera.
  Ezek járnak át Magyarországra <moderálva>vázni felirattal.
  Talán híre menne.”
 • 30. V-né 2012. május 17. 18:59
  „26! Naggyon tévedsz!
  Aki egyedülálló, az NEM k...vázik mert neki nem kell bujkálnia, válogathat naponta más és más között. Aki ezt űzi, annak a 98%-a igenis nős, családos ember. Javaslom nézz el egyszer olyan környékre, mint a szemétégető, Ócsai út, Kőérberki, Zsámbéki, és tölts el egy pár órát fel-alá furikázva. Meg fogsz döbbenni a látványtól. Mindenféle, de általában jól szituált "úr" a vendégkör, percenkénti váltásban (ahol 10-15 lány dolgozik, ott megy a nagyüzem)
  De elmehetsz bármelyik megyei város night klubjába (ha nő vagy, akkor öltözz férfinak) és igyál meg pár italt! Jó eséllyel fogsz az adott városvezetéssel, orvosokkal, bírókkal(!) találkozni.
  Tudom, hiszen ebben dolgoztam ;-)”
 • 29. sup7ra 2012. május 17. 18:24
  „A Rendőrséget mocskolókank:
  Hiába viszi be a rendőr, ha a tisztelt bíróság teszi előzetesbe őket.Pár nap fogda és kint vannak újra.
  Ez nem a rendőrségen múlik.”
48 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalmár: Sopronban is vizsgálódott az uniós csalás elleni hivatal

- Friss hír, hogy az Európai Unió csalás elleni hivatala is vizsgálódott Sopronban - mondta el… Tovább olvasom