Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Sopron felkészült a népszavazásra

Sopron - Megalakultak a szavazatszámláló bizottságok, vasárnap 6 és 19 óra között lehet voksolni. A szavazáshoz szükséges a személyazonosságot igazoló okirat, mozgóurna vasárnap is kérhető.
Dr. Dobos József jegyző kedden a vasárnapi népszavazásról tartott tájékoztatót. Kiderült, Sopronban megalakultak a szavazatszámláló bizottságok, melyeknek a szavazás tisztaságában és a rendkívüli események elbírálásában lesz szerepük.

– Az elsőként érkező választópolgár hitelesíti minden szavazókörben az urnát – mondta el a jegyző, aki azt is hozzátette, szavazni csak személyesen, azonosságot igazolva lehet reggel 6 és 19 óra között. – Ehhez a régi típusú személyi igazolványt, az új típusút a lakcímkártyával, vagy az útlevelet vagy a „kártyajogsit" szintén lakcímkártyával fogadják el.

Dr. Dobos József felhívta a figyelmet arra is, hogy a három kérdést három különböző színű papíron kapják meg a szavazók, melyek csak lepecsételve válnak érvényessé. – Rontás esetén egyszer új szavazólap kérhető, a gyengénlátóknak – szükség esetén – a bizottság segít a kitöltésben – tette hozzá Dobos József. – Mozgóurna pénteken 16 óráig a jegyzőnél, azt követően – vasárnap is – a szavazatszámláló bizottság elnökénél kérhető.

Olvasóink írták

 • 6. joco1 2008. március 07. 21:31
  „NEM
  MEM
  NEM
  ILLETVE lehet lábbal is szavazni.”
 • 5. joco1 2008. március 07. 19:15
  „És a kedves jegyző uracska elutazik.tehát felkészült a vereségre?A mi jegyzönk már lasan tultesz a kenyérdobáló Grespiken is?”
 • 4. joco1 2008. március 07. 06:50
  „2-és 3 érdekes amit irtok S.Pistáról. Csak az a röhej semmi köze nincs ahoz amit ö irt. Röviditve- hátha igy megértitek: Semmit nem kell vinni, mert TELJES A KISZOLGÁLÁS. értitek? Nem ugye. 3 X NEM”
 • 3. magyaro 2008. március 05. 20:07
  „S Pista olyan elvakult vagy, hogy már mutogatni kellene.”
 • 2. lámpa 2008. március 05. 10:06
  „Sötét Pistának fény kéne a fejébe!”
 • 1. S Pista 2008. március 05. 07:47
  „Szemüveget sem kell már vinni, legközelebb meg már oda sem kell menni. Teljes kiszolgálás a fidesztől.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetvenre növelnék a gyűjtőszigetek számát

Sopron - Huszonhat szelektív hulladékgyűjtő sziget van Sopronban. Egy pályázatnak köszönhetően… Tovább olvasom