Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Sopron fejlődése a cél

Sopron - „Azt láthatjuk, hogy az előző városvezetés elleni pereken kívül Sopron jövőjét meghatározó lépéseket nem tett a mostani elöljáróság" – foglalta össze az egy év tapasztalatát Walter Dezső korábbi polgármester.
– Városvezetőként tevékenykedtem, nem politikusként. Mindig az egész város és környéke fejlesztéséért dolgoztam, ezért emelt fővel nézek mindenki szemébe – válaszolta Walter Dezső, Sopron korábbi polgármestere a közvélemény-kutatás eredményeivel összefüggésben, akit tengerentúli útja miatt korábban nem kérdezhettünk meg.
Az viszont jólesik, hogy egy év után is sokan – ismerősök, ismeretlenek – odajönnek hozzám, s megköszönik, amit tettem Sopronért.

– Ami a város elmúlt egy évét illeti, nem lehetünk optimisták. Osztom azok meglátását, akik szerint a Sopron presztízsét rontó, s a városnak anyagi károkat is okozó polgári és büntetőpereken kívül távlatokat tükröző, jövőt építő elképzelést nem tett le az asztalra a mostani városvezetés. Pedig amikor tavaly október 4-én átadtam a város ügyeinek aktáját, a jegyzőkönyv is rögzíti: felajánlottam segítségemet, bármiben szívesen állok az új városvezetés rendelkezésére, hogy Sopron fejlődése töretlenül biztosított legyen. Egyetlenegyszer sem hívtak fel.

Pedig vallom: a győztes polgármesterjelölt és köztem alig hétszáz szavazat döntött. Ha összefogtunk volna, az összesen ránk szavazó 20.700 ember – s általuk az egész város – közös ügyét szolgálhattuk volna együttes erővel. Ugyanis az átadott tervek és folyamatban lévő ügyek szerint 2007 végégig az elkerülőúton, továbbá a pláza fölötti kereszteződésben és a Győri úton az újonnan elkészülő áruházak környékén újabb és újabb körforgalomnak kellett volna elkészülnie, s a tűzoltóságot is új helyre költöztettük volna. Mindebből semmi nem valósult meg.

Továbbmegyek: 2007 és 2010 között a nyugat-dunántúli régió forrásaiból Sopron nem nyert pénzt. Nem azért, mert „betartottunk volna", hanem azért, mert rossz helyre pályáztak, vagy be sem nyújtották a pályázatot, s nem folytatnak párbeszédet a kormánypárttal. Meglátásom szerint a Kőszegi úti alul- vagy felüljáró kérdése is leegyszerűsíthető, mert a mostani városvezetés verziói legalább másfél milliárd forint ablakon való kidobását jelentik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtalálták az eltűnt soproni hegymászót

Sopron–Hochschwab - Megtalálták csütörtökön annak a soproni alpinistának a holttestét, aki az… Tovább olvasom