Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Sopron és a francia kapcsolat

Budapest - A francia–magyar gazdasági év alkalmából rendezett hétvégi budapesti rendezvénysorozatra tizenhárom magyarországi települést hívtak meg, közöttük – mint erről beszámoltunk – Sopront is.

Az esemény zárásaként Fodor Tamás, Sopron polgármestere köszönte meg az önkormányzatok nevében a bemutatkozási lehetőséget, amelynek elsődleges célja a két ország közötti gazdasági kapcsolatok erősítése volt.

– Sopron évezredek óta a Nyugat kapuja, mint ahogyan az EU-n belül is az, hangsúlyozta Fodor Tamás, aki a soproniak hűségét a magyarsághoz, illetve az európai szellemiséghez történelmi példákkal igazolta és felhívta a figyelmet Sopron adottságaira, kultúrájára, a bor- és fesztiválturizmusra. Sopron polgármestere a Francia Köztársaság nagykövetével és a Francia Gazdasági Kamara elnökével is eszmecserét folytatott. Ezek során szó esett egy lehetséges testvérvárosi kapcsolat megteremtéséről, illetve olyan gazdasági lehetőségekről, amelyekből Sopron egyértelműen profitálhat.

Sikeres volt a francia–magyar gazdasági év hétvégi eseménysorozata. Felvételünkön Fodor Tamás polgármester, Berényi Miklós államtitkár, Philippe Zeller, Franciaország magyarországi nagykövete és Robert Del Picchia francia kormánybiztos.


 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült a szennyvízcsatorna

Röjtökmuzsaj–Ebergőc - Mintegy 350 millió forintból elkészült Röjtökmuzsajon és Ebergőcön a… Tovább olvasom