Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Sopron beadta pályázatát

Sopron a jelentkezési határidő lejárta előtt egy nappal adta be pályá- zatát az Európa Kultu- rális Fővárosa címre.
Sopron
A város elsősorban Liszt Ferenc, valamint a '89-es Páneurópai Piknik kultuszát szeretné kihasználni. Az elmúlt év utolsó napjáig lehetett beadni a jelentkezéseket az Európa Kulturális Fővárosa címre. A soproni pályázat is elkészült, és időben eljuttatták a kulturális tárcához. Az anyagból kiderül: a város a Doborjánban (Raiding) született Liszt Ferenc kultuszára helyezi a fő hangsúlyt.

A kulturális fejlesztések és a programok többsége a zeneszerző élete és munkássága köré összpontosul. A városban és környékén szép számmal akadnak olyan emlékek, melyek a világhírű zeneszerzőhöz köthetők.
Az 1989-es Páneurópai Piknik adja az uniós csatlakozás jegyében íródott pályázat másik alappillérét.

Sopronpusztánál több száz akkori keletnémet állampolgár jutott el Ausztriába. (S ezt Európa nyugati fele – közte Németország – mindmáig nem felejtette el.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét rálőttek a kapitány házára

Keddre virradóan ismeretlen tettes ismét lövéseket adott le Tellesz Endre csornai kapitány soproni házára – erősítette meg a Kisalföld információját dr. Szabadfi Árpád megyei főkapitány, aki szerint továbbra sincs szó életveszélyes fenyegetésről. A fegyverszakértő szerint egy kis kaliberű, Zbrojowka típusú, már nem gyártott fegyverből származtak a lövések. Tovább olvasom