Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Sopron: az első nagy sikerre várnak

Az Euroligában három forduló után még nyeretlen, vasárnap pedig a magyar bajnokságban is elveszítette veretlenségét az MKB-Euroleasing csapata.

A nyáron alaposan megerősített Sopronnál tehát „helyzet van", amelyet Török Zoltán ügyvezetővel szinte még „azon melegében" próbáltunk elemezni.

– Szintén az edzőkérdésről akar hallani? – kezdte a sportvezető.

– Miért, sokan érdeklődtek a meccs után ebben a témakörben?

– Elég sokan és szinte csak ennek kapcsán hívtak.

– Nyilván nem véletlenül, hiszen a csapat amikor minőségi, erős ellenfelekkel találkozott – háromszor az Euroligában, most pedig a Diósgyőr ellen –, mindannyiszor alulmaradt. Van tehát edzőkérdés?

– Nincs. Tény, hogy nem vagyunk jó passzban, s érthető a szurkolók elégedetlensége, hiszen a klubnál mi magunk is jóval többet vártunk. A vereségek kapcsán szólhatnék a sérültekről, de az csak magyarázkodás lenne. Az igazság az, hogy sok új játékos érkezett hozzánk sok helyről, és ez a valóban jónak tűnő keret még nem alkot egységes csapatot. Úgy látszik, kevés volt ehhez az idő. Biztos, hogy megvan ebben a szakmai stáb felelőssége, ám én azt gondolom, hogy esetlegesen elkapkodott személycserék nem oldanák meg a meglévő gondokat, sőt, újabbakat generálnának a csapatban. A Diósgyőr ellen láttam a csapattá alakulás első jeleit, a magyar mag tagjai egyre jobban kezdik megérteni, megismerni egymást.

– Az amerikai Teasley szenzációs képességeiről és tudásáról már többször meggyőződhetett a soproni közönség, viszont úgy látszik, csak minden második mérkőzésen van kedve játszani. Vele kapcsolatban mi a helyzet?

– Teasley valóban világsztár, így bizonyos mértékig más elbírálást igényel, mint egy átlagos képességű kosaras. Most jött el először hosszabb időre Amerikából, most játszik először Európában, szoknia kell a játékstílust és az európai életet is. Hogy az ő kivételes képességeit a lehető legteljesebb mértékben és a leghatékonyabban tudja a csapat javára fordítani, óriási és izgalmas kihívás a szakmai stábnak, amelyet remélem, minél előbb meg fog oldani.

– Említette, hogy nincsenek igazán jó passzban. Nehéz sorozat előtt állnak mind az Euroligában, mind a bajnokságban. Azt tudni, meddig tart a türelem?

– Még egyszer szeretném hangsúlyozni, a csapatnál nincs edzőkérdés. Úgy gondolom, elég egy igazi derbit megnyerni, egy erős ellenfelet két vállra fektetni, és akkor felszabadul a csapat az érezhető feszültség és nyomás alól. Ahhoz viszont, hogy ezt a nagyon várt első szép sikert elérjük, minden eddiginél szükségesebb lesz szurkolóink támogatása. Miskolcon a Diósgyőr szurkolói – amellett, hogy amikor Teasleynél volt a labda, akkor „huhogtak" és ezért az Euroligában igen súlyos pénzbüntetés jár – szinte belehajszolták csapatukat a győzelembe. A mi drukkereink ez utóbbi hozzáállással sokat, nagyon sokat segíthetnek abban, hogy ez a tényleg sokra hivatott, de egyelőre még önmagát kereső társaság kimásszon a gödörből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pang a lakáspiac Sopronban

Stagnáló lakásárak és nehezen értékesíthető ingatlanok jellemzik a piacot idén Sopronban. Ezt a kedvezőtlen hitelfeltételekkel és a pénztelenséggel magyarázzák az ingatlankereskedők. A piac telítettsége a vásárlóknak jó, hiszen ennek köszönhetően az árnövekedés sok esetben még az infláció mértékét sem éri el. A szakemberek szerint bérlakások aránya növekedni fog jövőre. Tovább olvasom