Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Sopron az egyik legkedveltebb konferenciaváros

Továbbra is a szállodák látják vendégül a legtöbb nemzetközi konferenciát, tartva vezető pozíciójukat.
Az idén az első kilenc hónapban 287 nemzetközi konferenciát tartottak Magyarországon, amelyeken több mint 72 ezren vett részt - közölte a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.).

A nemzeti turisztikai marketingszervezet Magyar Kongresszusi Igazgatósága (MKI) partnereinek adatai alapján a Magyarországon megrendezett nemzetközi konferenciák száma 22,1 százalékkal emelkedett, és ezeken 19 százalékkal többen vettek részt, mint az előző év azonos időszakában.

Az MKI kimutatása szerint májusban rendezték a legtöbb, 59 nemzetközi konferenciát Magyarországon, ami az összes rendezvény 20,2 százaléka. Magyarország EU-elnökségének köszönhetően, az év első felében lényegesen több nemzetközi rendezvény zajlott, mint a nyári hónapokban.

Az idei év első kilenc hónapjában 1.111 napnyi nemzetközi konferenciát tartottak Magyarországon, amelyek átlagos időtartama 3,8 nap volt.

A magyarországi nemzetközi konferenciák 50,2 százaléka 2-3 napig tartott, amely azt a tényt támasztja alá, hogy bár a konferenciák száma emelkedik, de a rövidebb időtartamú rendezvények a legnépszerűbbek.

A korábbi évek tendenciáját követve, 2011 első kilenc hónapjában is Budapesten tartották a legtöbb nemzetközi konferenciát, Budapestet Gödöllő, valamint holtversenyben Sopron és Szeged követi.

A közlemény szerint a magyarokon kívül németek, britek és a franciák konferenciáztak legtöbbet Magyarországon, az év első kilenc hónapjában lezajlott nemzetközi konferenciákon a résztvevők 81,8 százaléka külföldről, míg 18,2 százaléka belföldről érkezett.

Az idén az első három negyedévben a megrendelők rangsorát a magyarok és amerikaiak után a német, brit, belga, svájci, és francia megbízások követik.

Az év első három negyedévében összesen 57 alkalommal kapcsolódott kiállítás a nemzetközi konferenciákhoz - írja tájékoztatójában a Magyar Turizmus Zrt.


Nyitóoldali képünk illusztráció.

Olvasóink írták

  • 1. bennevagyok 2011. november 26. 10:51
    „Még jó, hogy van egy konferenciaközpontunk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adventi fényáradat Sopron utcáin - fotók

Sopronban pénteken felgyúltak az adventi fények, a városba is megérkezett az ünnepi hangulat. Tovább olvasom