Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Sopron anno: elindult a város helytörténeti oldala

Több száz fotó, érdekesség Sopronról. Elindult, a Sopron anno, helytörténeti weboldal.

A Sopron anno facebookos oldal 2011. augusztusában különösebb cél nélkül, pusztán kedvtelésből jött létre. A naponta következetesen közzétett rövid, közérthető, képekkel illusztrált bejegyzések rövid idő alatt nagyon népszerűek lettek a soproni illetve a Sopronhoz kötődő felhasználók körében, akik idővel nemcsak olvasóként, hanem szerkesztőként is szerepet vállaltak a Sopron anno hétköznapjaiban.

Egyre többen adták közre családi archívumaik féltve őrzött kincseit, s ezekhez szüleiktől, nagyszüleiktől hallott történeteket mesélve elevenítették fel a régi soproni hétköznapokat, idézték meg egykor itt élt polgárok emlékét, vagy éppen a közelmúlt életképeinek fotóit megmutatva emlékeztek meg a klasszikus értelemben vett helytörténeti publikációk által még kevéssé dokumentált eseményekről.

Így épülhetett fel egy generációkon átívelő, értékalapú közösség, mely a Sopron városának egykori jeles helytörténészeinek munkáiból merítve és a saját emlékeit dokumentálva hozta létre Sopron városának első helytörténeti oldalát a facebook közösségi portál keretein belül - olvasható a weboldal bevezetőjében.

A több száz fotó, érdekesség itt érhető el >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpáros-pihenő és sétaösvény épül

Épül-szépül Fertőszéplak: sikeres pályázatokból sétaösvényt és kerékpáros-pihenőt alakítanak ki.… Tovább olvasom