Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Sopron ajándékát is Rióba vitték

A hét közepén érkeztek haza Rió de Janeiróból a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozó magyar résztvevői. A lelki élményeken túl a dél-amerikai szervezők kedvessége is lenyűgözte őket.

A magyar zarándokcsoport a hét közepén érkezett haza élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodva a riói Katolikus Ifjúsági Világtalálkozóról. – Érdekes volt látni, ahogy a szervezők turisztikailag is megoldották a több millió résztvevő „mozgatását" a városban.

Számomra még a dél-amerikai szervezők közvetlensége és segítőkészsége volt meglepő. Nagyon vendégszerető országot ismerhettünk meg – számolt be élményeiről Barcza Attila, a csoport soproni vezetője.

Barcza Attila a világtalálkozó zárómiséjén a Copacabanán a szintén magyar Tóth Gabriellával.
Barcza Attila a világtalálkozó zárómiséjén a Copacabanán a szintén magyar Tóth Gabriellával.


A vigília végén a szentatya közvetlen munkatársának sikerült átadni Sopron város ajándékát, többek között a Páneurópai Piknik eseményeit bemutató könyvet.

– A tömeg megdöbbentő volt, főleg amikor több millióan akartak bejutni a metróba, illetve a buszokra egy-egy központi rendezvény után – tette hozzá a sarródi Horváth Zoltán. – Az ilyen problémákat mi, magyarok mindig gyorsan megoldottuk. Egy kis séta után egy megállóval odébb, sok esetben probléma nélkül feljutottunk a szerelvényekre.

– Rióban a sok csapadék miatt borult a világtalálkozó menetrendje – tették hozzá a fiatalok. A zárómisét, amit a várostól 13 kilométerre terveztek megtartani, a sok eső miatt a Copacabanán mutatták be. A többmilliós tömeg túllépte a part kapacitását, ennek ellenére sikerült méltó módon befejezni a katolikus ifjúság legnagyobb rendezvényét.

– A vigílián minden országból egy fő képviselhette hazáját a szentatya közelében. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy ezen részt vehettem – folytatta Attila. – Sajnos az új menetrend és helyszín miatt elmaradt a nemzetek hivatalos ajándékátadása, de a vigília végén a szentatya közvetlen munkatársának sikerült átadni Sopron város ajándékát, többek között a Páneurópai Piknik eseményeit bemutató könyvet.

Rióban a szentatya bejelentette, hogy a következő találkozót 2016-ban Lengyelországban, Krakkóban rendezik meg. Ott-tartózkodásuk alatt a magyar delegáció tagjai eljutottak a város fölé emelkedő híres Krisztus-szoborhoz, a Cukorsüveg-hegyre, megismerhették a híres turisztikai helyeket, mint az Ipanema strandot, a Maracana Stadiont és a Flamengo-öblöt. A találkozó idejére a városban soha nem látott biztonsági intézkedéseket vezettek be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A soproni adó még sugároz analóg jelet

A korábban közöltektől eltérően azonban a soproni tornyot nem kapcsolták le.
Tovább olvasom