Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Sopron a testőr-vb egyik helyszíne

Sopron lesz az egyik helyszíne az első, Miamiban rendezendő testőr-világbajnokság nemzetközi minősítő versenyének.
Az izgalmas megmérettetés győztesei részt vesznek a 2006-os világverseny tengerentúli döntőjében.

– Háromtagú csapatokat alkotva, holland, olasz, osztrák, svéd, román, szlovén, ukrán és magyar testőrök adnak számot felkészültségükről, lőkészségükről, mozgás közbeni célzó tudásukról – fogalmazott Békés Péter, a biztonsági szakterület soproni specialistája, a soproni verseny főszervezője. – A feladatok megoldásai során erőnlétükről, szituációs problémák gyakorlati kezeléséről, terror-elhárítási módszereikről, illetve kritikus körülmények közötti autóvezetési technikájukról is fogalmat alkothat a nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri.

Az október 21-től 23-ig tartó kvalifikációs versenyen döntnök lesz például Farkas Attila, Michael Jackson egykori testőre, Rózsa Olivér, az amerikai különleges alakulatok lőoktatója, vagy dr. Varga Miklós, a Nemzetközi Testőr Szövetség oktatási elnöke. Fővédnöknek Walter Dezső polgármestert kértük fel.

Mint megtudtuk, egy-egy országot több válogatott is képviselheti, s nemcsak csapatban, hanem egyéniben is hirdetnek továbbjutókat. Az Anger-réti lőtéren, a Káposztás utcai stadion mögötti pályán, illetve a Höflányi utcai egykori gépgyár területén zajló látványos versenyek azonban – a biztonsági előírások miatt – nem látogathatók a közönség részéről.

– Ennek oka az, hogy a versenyen a szituációs helyzeteknél alkalmazott és esetlegesen gellert kapó próbalövedékek súlyos sérüléseket okozhatnának a nézők körében – mondta ezzel kapcsolatban Békés Péter. – A verseny döntnökeit és a közreműködőket is golyóálló öltözékkel látjuk el a balesetek megelőzése érdekében. Ugyanakkor szándékaink szerint a három nap látványos eseményeiről negyven-ötven perces dokumentumfilmet állítunk össze, s azt a versenyeket követő napon Sopronban levetítjük az érdeklődők számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem indokolt a Fertő vízpótlása

A Fertő tó természetes vízháztartásába nem indokolt vízpótlással beavatkozni, szögezik le az osztrák–magyar vízügyi bizottság állásfoglalásával egybecsengően a Fertő tó jelenével és jövőjével foglalkozó szakemberek. Tovább olvasom