Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Sopron: a közgyűlés a ZTE-vel kötött volna szerződést

Sopron - A ZTE Football Club Zrt.-vel kötöttek volna szerződést a keddi soproni rendkívüli közgyűlésen, ám végül nem fogadták el az erről szóló határozati javaslatot. Nem csak az ellenzék ágált, négy képviselő a jobboldalról is nemmel szavazott.

Az előterjesztés szerint a klub Sopron-ZTE Futball Club elnevezéssel játszotta volna a bajnokság mérkőzéseit, ennek fejében a Sopron Holding szezononként 35 millió forint plusz áfát fizetett volna a ZTE-nek. A marketing és jegybevétel a holding kasszáját gyarapította volna, a ZTE-nek a stadionhasználatért havonta száz forint plusz áfát kellett volna fizetnie.

Fotó: Magasi Dávid

A szerződéssel az önkormányzat célja az lett volna, hogy olyan alternatív megoldást találjanak, mely élvonalbeli futballszórakoztatást nyújt a városban élők számára.

Az ellenzék végig élesen bírálta a javaslatot, mely végül nem került elfogadásra. A döntés már több tíz soproni szurkoló jelenlétében történt, akik zászlókkal, sálakkal felszerelkezve vonultak be az ülésterembe. A szavazáskor 10 igen, 9 nem mellett végül nem fogadták el a javaslatot, ami azt jelenti: nemcsak a szocialista-szabaddemokrata frakció, de négyen a jobboldalról is nemmel szavaztak.

Olvasóink írták

86 hozzászólás
 • 86. G.GOBL 2008. június 22. 11:06
  „Tisztelt Laza, és minden a téma iránt érdeklődő Szurkoló!
  Csak olyat állítok, amit bizonyítani tudok, és ez higgyék el nem nehéz. Lehet írok egy könyvet is a rendelkezésemre álló hiteles iratok felhasználásával, hogy minden kedves szurkoló objektíven láthassa, hogy milyen út vezetett oda, hogy mára NINCS profinak mondott labdarúgó klub Sopronba. Ez egy pártfüggetlen könyv lenne. Mindenkinek csak addig kell a labdarúgás amíg nincsen gondja vele, amíg lehet habfürdőzni benne ::)))

  Nézzünk egy önkormányzatnak készült beszámolót 2004-ből, amikor mindenki úgy hitte, hogy bomba erősek vagyunk...  Sopron MJV Önkormányzata

  Kalmár István Alpolgármester Úr részére


  Tisztelt Alpolgármester Úr!  Mindenek előtt szeretném megköszönni a soproni labdarúgás életben tartásához nyújtott eddigi segítségét. Az önkormányzat tavaly júniusban megvalósult tulajdonosi szerepvállalása nélkül nyugodtan állíthatom, ma már nem lenne Sopronnak első osztályú felnőtt labdarúgó klubja, és nem lennének az országos bajnokságokban szereplő utánpótlás csapatai sem.
  Tisztelt Alpolgármester Úr, mint Ön előtt is ismert, a 2004 májusában véget ért bajnokságban a Matáv FC Sopron kiemelkedő szerepléssel az előkelő 5. helyet érte el.

  A korábbi ügyvezető által parafált játékos szerződések, és a kiemelkedő szereplés együttes következményeként olyan fokú forrás kiáramlás történt, ami alapjaiban rengette meg az idei 2004 / 2005-ös szezon költségvetését. A Labdarúgó Liga az 5. helyezésre kitűzött 18,5 M Ft-os célprémiumát, mivel társaságunknak ligatartozása van, nem fizette meg. Így az elmúlt bajnoki szezont 55 M Ft-os hiánnyal zártuk. A deficitet azonban nemcsak a sikeres bajnoki szezon indukálta, hanem Bognár György 17 M Ft összértékű sikkasztási ügye is, valamint a korábbról áthúzódó tartozások: a 2002 / 2003-as szezonban Komjáti András által vezetett csapat, játékos szerződéseiből fakadó 42 M Ft kötelezettségünket 2003 szeptember végéig - már az irányításom alatt álló új szezon költségvetéséből - tudtuk kifizetni. A jelenlegi tulajdonosi kör elemi érdekeinek védelmében 2004 tavaszán felülvizsgáltuk a lejárt időhatályú játékos szerződéseket, csökkentettük a megszerezhető prémium összegeket, és egy kivételtől eltekintve megszüntettük az aláírás pénzeket. Így idén nem ismétlődhet meg az a szintű deficitképződés, amely a múltban szezonról szezonra visszatérő jelenség volt. A most induló bajnokságra kialakított játékosállomány finanszírozása azonban csökkenő bevételeink okán, még mindig meghaladja teljesítési képességeinket. A 2004 június 12-én lezajlott tulajdonosi taggyűlésen azonban a tulajdonosok közös érdekből fakadóan ( a 5-9 helyezéshez eléréséhez megfelelő legyen a csapat szakmai erőssége ) vállalták a finanszírozással, működéssel kapcsolatos rizikót. Nagyon fontosnak tartanám, hogy Sopron MJV lehetőségeinek maximumán, vagy még valamivel azon túl segítse elő a futballvállalkozás működőképességének fennmaradását.

  Egyúttal kérem a tisztelt Alpolgármester Urat, hogy Gyallai Gábor pénzügyi szakember - tanácsadóként történő - bevonásával az Önkormányzat erősítse meg a labdarúgó Kft lobbytevékenységének hatásfokát és a pénzügyi folyamatok kontrolálását.

  A Matáv FC Sopron tulajdonosai, sportszakemberei, fiatal gyermek és felnőtt korú játékosai, valamint menedzsmentje bízik abban, hogy Sopron városa, mint a sportközösség által használt sportingatlanok tulajdonosa a jövőben is megtesz mindent a létesítmények és pályák működési minőségének fejlesztése érdekében. Röviden szeretném összefoglalni Alpolgármester Úr számára az infrastruktúrát érintő hiányosságokat, amelyek kiküszöbölése megítélésem szerint elsődlegesek a sportközösség számára valamint megosztom Önnel a sportvállalkozás jelentős anyagi problémáit.

  Utánpótlás tekintetében: Az elmúlt 4 hónapban a SIK Kft-nek köszönhetően - munkabefektetéssel és szakszerű gyepkezeléssel - sokat javult a korábban elhanyagolt állapotú Anger-réti centerpálya talaja. Mint ahogy munkatársam, Horváth György utánpótlás szakágvezető írásban jelezte már Önnek, rendkívül fontos lenne az ottani edzőpálya gyepfelújítása. Wischy Péter létesítményvezető azonban tájékoztatott, hogy a fenntartó, SIK Kft-nek nincs további forrása a gyepesítésre... Ezen túlmenően indokoltnak tartom az Anger réti Sporttelep két pályájáról hiányzó 3 db 20 x 4 méteres labdafogó hálók felépítését. A fejlesztés becsült költsége 350.000 Ft. A Városi Stadion edzőpályájának Káposztás utcai oldalán javításra szorul a labdafogó háló. Becsült költségtartalom 50.000 Ft.

  Az NB I-es mérkőzések megrendezésével kapcsolatban jelzem, hogy klubunk számára elengedhetetlenül szükséges a SIK Kft-vel kötendő létesítményhasználati szerződés mielőbbi aláírása. A két ellenérdekelt fél között jelenleg két kérdésben továbbra sincs egyetértés ( vendéglátás, reklám felületek kérdése ), valamint összefoglalom a mindennapi működéssel kapcsolatos elengedhetetlenül szükséges fejlesztéseket:

  - A Városi Stadion bejáratainak végleges kialakítása, pénztárfülkék megépítése.
  - A Városi Stadion vendégszektorát biztonsági szempontból elkerítő mobil taposó és terelő korlátok beszerzése, becsült költségigény: 2M Ft. A korlátok gyártására rendkívül kedvező ajánlatot adott a soproni Schnell-Tel Kft.
  - A Városi Stadion belső útbaigazító információs táblarendszerének kialakítása, becsült költségigény:1,2M Ft.
  - A Városi Stadionban a sportszervezet részére biztosított irodákban felszerelésre került szalagfüggönyök utólagos megfinanszírozása, költségigény: 180.000 Ft.
  - A Városi Stadion földszinti részeinek továbbfejlesztésére szeretnénk támogató hozzájárulást kérni raktár és szárító helységek, valamint egy új szertár kialakításának céljából, becsült költségigény 3M Ft.

  Természetes tisztában vagyok az Önkormányzat nehéz pénzügyi helyzetével és a fenti célok megvalósulási esélyével. Ennek ellenére fontosnak tartom, hogy a felsorolt kérdéskörök, amelyek a normális működéshez szerintem hozzátartoznak, ne csak a létesítmény bérlőjének jelentsenek mindennapi problémát, hanem az ingatlan üzembentartója és a tulajdonos számára is ismertek és megoldásra okot adóak legyenek.

  Továbbá tájékoztatom a tisztelt Alpolgármester Urat, és egyben kérem Önt, hogy szíveskedjék felülvizsgálni a soproni utánpótlás nevelő labdarúgó egyesület létesítmény használati kérdéseit. A jelenlegi állapot szerint a létesítmény üzembentartója heti 12 órai térítésmentes sporttelephasználatot biztosít. Ez az utánpótlás szakosztály heti edzésidejének 18 százaléka. Csapataink hetente 68 órát töltenek képzéssel, mely a következőképpen oszlik meg: heti 26 órát az egyesület által csak nagy nehézségek árán fenntartott Ágfalvi úti sporttelepen, a SIK kezelésében lévő Anger-réten pedig 24 óra, a Városi Stadion edzőpályáján heti 18 óra az edzésidő. Sportszervezetünknek nincs forrása a SIK Kft elképzelései szerint történő pályahasználatok megfizetésére.

  Az utánpótlás egyesület ( Matáv SC Sopron ) éves működési költsége 35 M Ft. Az UP egyesület saját bevételeit a következő források biztosítják: UEFA támogatás 5 M Ft, tagdíjak 5 M Ft, szponzori bevételek 1 M Ft, támogatások és pályázati úton nyert összegek 1 M Ft, mindösszesen 12 M Ft. A működés fenntartásához szükséges további 23 MFt-ot a Futball Kft a profi futballra biztosított szponzori bevételekből biztosítja. Azt tartanám célszerűnek, ha az Önkormányzat jövő évi sporttámogatásáról szóló előterjesztésében már egymástól elkülönítve kezelné az utánpótlásra szánt és az első osztályban szereplő sportvállalat működésére vonatkozó önkormányzati támogatás. Úgy gondolom, hogy a szétválsztás azon túlmenően, hogy tényszerű, a választó polgárok előtt is világossá teszi azt, hogy a befizetett adóforintjaik zömét az Önkormányzat az utánpótlás nevelésre, és csak a támogatás kisebbik hányadát fordítja élvonalbeli profi futball patronálására.

  Amennyiben előterjesztésem alapján Alpolgármester Úr és városunk vezetői egyetértenek a sportvállalkozás kérésével, úgy kérem, hogy a szeptemberi közgyűlésen terjessze a tisztelet képviselőtestület elé társaságunk 15 M Ft-os rendkívüli egyszeri támogatási igényét.


  Sopron, 2004. szeptember 1.


  Kitüntető támogatását ezúton is köszönve,

  tisztelettel üdvözli:

  ___________________
  Gőbl Gábor
  ügyvezető igazgató”
 • 85. fc soproni 2008. június 21. 15:32
  „Most, hogy megmaradt a 35 milló ft(a ZTE tervből) ARCCAL A VASUT FELÉ. Ezért írtam a fórumon kiváncsi lennék Jablonka Béla véleményére is. Az önkormányzat ismét fázis késésben van. Még nem keresték meg a Vasutat majd ráér amikor lejár az átigazolási időszak. Pontosan az NB1-es ificsapatból kiöregedett srácokat lehetne beépíteni. Attól félek itt is el lesz b...valami. Ne legyen igazam.
  Egy nagy probléma van, az önkormányzat nem tudni miért, de nem akar együttműködni Göbl Gáborral. Ameddig folytatódik a széthúzás nem is lesz előrelépés. Még mindig van a városban legalább 10 vállalkozó aki mellé állhatna az ügynek , de ők csak a saját zsebüket tömik. Hát a helyzet nem valami rózsás.”
 • 84. LAZA 2008. június 21. 14:01
  „Egyébiránt pedig tényleg össze kéne dugni az okos fejeket és megfelelő megoldást találni.Az idő most már nem sürget nem kell meggondolatlan elhamarkodott döntéseket hozni.A seftelés az indulási jogokkal ideje lejárt.
  Jelen pillanatban marad a két soproni szakosztály az SVSE és a SFAC velük kéne valamit probálkozni.
  Az már nyilvánvalónak látszik,hogy a Nemzet Sportvárosának a nimbusza foszladozóban.
  A soproni nagyüzemek éléről távoztak az igazi lokálpatrióta sportot szerető vezetők.Berényi János,Bognár László,Német Árpád a Posta volt területi igazgatója a neve most nem ugrik be nekem.Ők rengeteget tettek a minőségi sportágak fejlődéséért.
  Utódaik már inkább más dolgogat részesítenek előnyben.
  Szükség van a Göbl Gáboréhoz hasonló lelkesedésre.Arra azonban ne számítsunk,hogy itt megint kupagyöztes, bajnok szakosztályok fognak előbukkani.”
 • 83. Laza 2008. június 21. 13:21
  „Szóval tényleg jó lenne megértenem.
  Mit és hogyan? Mikor és mennyi?
  Van még Matáv és Antók is és még vagy már Gábor is, ezt nem tudom.Viszont van marad utánuk(?)140 millió-os adóság.
  Gábor ezt ledolgozza minden különösebb Elnőki segítség nélkül,kivéve Máriust aki azért beletesz 280 milliót.(Gondolom a percenként kirugott trénerek és játékosok végkielégítésére)
  Aztán marad csak tizennégymillió de Gábor megy vagy küldik ezt nem tudom és sec perc alatt megint lesz kettőszáz milla sár.
  Gábor ne haragudj nekem semmi bajom Veled Tisztellek a tehetségedért az akartért amit a soproni fociért teszel.
  Azért Túl Ne Szeresd!”
 • 82. pisti50 2008. június 20. 18:39
  „Nem értek a politikához,de hallkan megjegyzem.Walter ur miből terjeszkedik a Személy gépkocsi szalonjaira gondoltam!!
  Nem véletlenül a mi tisztességesen be fizetetta adónkból terjeszkedett?
  Vagy netán mikor eladta az fc-sopron focicsapatot?
  És még a régi városvezetés van felháborodva azon,hogy nem nyalták ki a maffia Vizer seggét.
  Ez mostani közgyülésen hangzott el.
  Látni ezen is,hogy minden régi bakiért a mostani vezetést sérelmezik.
  Ha minden párt összefogna és nem gyülölködnének nem a haszonlesés lenne a fő cél szépen fel lehetne virágoztatni Sopront.
  Meg lehetet volna menteni a focicsapatot is és nem el ba..ni sok sok ezer ember szórakozását.
  Kérdem én miért nem támogassa Walter Sopron fociát?”
 • 81. fc soproni 2008. június 20. 12:05
  „drukker! Ekkora hülyeséget leírni. Szerinted pénz nélkül mit lehet kezdeni. Ki hol bizonyitson? Mi az a kisebb pénz? Követted eddig az eseményeket, vagy kiugrottál a bokorból szóltál egyet és eltüntél. Egy falusi csapat nem működne az elképzelésed szerint nem az SC ahol nyolc korosztály gyerekei játszanak különböző bajnokságokban. Ha esti meccs lenne te tartanád a gyertyát a világítás helyett. Ha ezt meg tudod az elgondolásod szerint csinálni, meg leszel választva elnöknek, de szóba ne állj egy befektetővel meg menedzserrel mert azonnal le leszel váltva.”
 • 80. Kevi 2008. június 20. 09:11
  „Puska úr! Jól szólt!”
 • 79. Drukker 2008. június 20. 09:10
  „Göbl és a többiek maradjanak ki a keverésből. Pénzről szól az egész kavargatás. A soproni foci ismét kezdje előlről, botcsinálta, önimádó "menedzserek" nélkül. Indulásként a megmaradt soproni csapat kapjon egy kisebb támogatást, ha bizonyít, növeljük!
  Csak a kavargatók maradjanak ki, nekik most nem jut pénz!”
 • 78. G.GOBL 2008. június 20. 08:43
  „Puska úr!

  Úgy tűnik Önnel nem érdemes párbeszédet folytatni...

  Ha úgy gondolj, hogy mégis nyugodtan hívjon fel. 30 9579 212. Ez a telefonszámom 14 éve.

  Kérem, el ne felejtsen bemutatkozni:))

  Szia Szabolcs!
  Elnézést, nem Laczó úrra gondoltam. Nem tudnád elintézni, hogy visszaállítsa az önkormányzat a múlt csütörtökön megszüntetett www.fcsopron.hu -t ???

  Tudod sajnálom azt az 5 évnyi híranyagot és a sokezer hozászólást és több száz fényképet ami a múlt hét óta a szemeteskukában hever... Ezt igazán elérhetnéd a város kompetens vezetőinél! üdv GG”
 • 77. puska 2008. június 20. 06:58
  „Göbl Úr!
  Tehát összegezve:
  Ön hozta Vizer L. Mariust
  +
  Ön javasolta a ZTE-t
  +
  Ön nem tartja sokra Laczó I. és Bodnár L. ténykedését.
  =Ha Ön nincs nincs soproni foci
  Van még a tarsolyában egy-két jó ötlet?
  Kezdeményezem. hogy a stadiont nevezzük el Önről”
 • 76. Judas 2008. június 20. 06:08
  „Mi a helyzet a színházban, Szabolcs? Minden ok? Örülök neki. Gondolom még most is "gőzerővel" dolgoznak a jogászok azért, hogy még jobb, még nívósabb előadásokat láthasson a soproni "publikum"! Hajrá! Mindent bele! A visszaszámlálás már megkezdődött. Mentsd Te is a még menthetőt. Gazdagodjatok és gyarapodjatok! A kosaras csajoknak meg toljatok még pár millát, mert megérdemlik! Kell a lé az utánpótlásra, hogy minden kislány szép és egészséges legyen, és a tőle elvárható szorgalommal sportolhasson...

  Hajrá Sopron!”
 • 75. Varga Szabolcs 2008. június 19. 23:13
  „Kedves Gábor!

  Csak megütötte valami a szemem, ezt írod:
  "Nagyon tisztelem az elődöket ( Elnök urakat ) de mondjuk azért ki nyugodtan, hogy a saját vagyonukból soha nem adtak egy forintot sem a soproni labdarúgásnak, csak és kizárólag a kapcsolati és pozicionális kapcsolataik révén tudtak pénzt szerezni a klubjaiknak."

  Remélem itt nem apósomra, Laczó Istvánra gondoltál, mert akkor nagyot csalódnék Benned!

  Szabolcs”
 • 74. G.GOBL 2008. június 19. 22:18
  „Tisztelt Puska ésTisztelt Mindenki!

  A tisztánlátás végett adom a tájékoztatást.


  ----- Original Message -----
  From: Gőbl Gábor
  To: polgarmester@sopron-ph.hu
  Cc: abdai.geza@sopron-ph.hu ; simon.istvan@sopron-ph.hu ; Molnár Ágnes
  Sent: Tuesday, June 17, 2008 4:11 PM
  Subject: JAVÍTANI VALÓ


  TISZTELT VÁROSVEZETÉS !


  A csatolt mellékletben pirossal megjelenítva a szerződésből HIÁNYZÓ ( a csapat SOPRONI KÖZÖNSÉG ÁLTAL elfogadható ) szakmai kitételeket írtam, zölddel pedig a szükségtelen oka fogyott megállapításokat!

  Kérem a labdarúgó sportág - mint közösség - és a szurkolói érdek képviseleteként a profi labdarúgó klub irányításában szerzett tudásom és tapasztalataim figyelembevételével, MÉG NEM KÉSŐ a szerződés korrigálása, amely csak és kizárólag SOPRON érdekeiért történik!

  Nem kell velem dolgozni, de ekkora céltalanságot és bakot lőni nem szabad! Mondom ezt elkötelezett nemzeti oldali meggyőződéssel bíró soproni polgár!

  Ha a ZTE FC ZRT ezeket a javaslatokat nem fogadja el, akkor nem kell vele együttműködni!

  A szerződésben mindkét fél érdekeinek meg kell testesülni! Az előterjesztett javaslat SOPRON labdarúgását semmilyen szempontból nem segítí, sőt kifejezetten gátolja azt!

  TISZTELETTEL:

  Gőbl Gábor


  TOVÁBBÁ!
  IGEN, én "hoztam" Vizer urat Sopronba, mint ahogyan 2003 nyarán ANTOK Urat is én "hoztam"... Meg a Brau Union-t is én győztem meg a kiemelt szponzori szerepvállalásra, meg vagy 25 más, kisebb összeggel támogató céget, meg a KENTARO céget akiktől, 12 millió Ft-ot kaszírozott a klub, meg az általam erőltetett intertotó indulásokra az UEFÁ-tól 25 milliót, meg magam üzletrészének megvásárlásából származó 5 millió Ft- összeget ami szintén a KFT büdzséjét szaporította, meg 26 alklommal adott jelentős összegű kölcsöneim, amelyek mindíg segítették a klub fizetőképességének a fennmaradását. Nagyon tisztelem az elődöket ( Elnök urakat ) de mondjuk azért ki nyugodtan, hogy a saját vagyonukból soha nem adtak egy forintot sem a soproni labdarúgásnak, csak és kizárólag a kapcsolati és pozicionális kapcsolataik révén tudtak pénzt szerezni a klubjaiknak. 2003 után a Matáv Rt a klub bevételeinek a 32 százalékát biztosította csak... IGEN,
  Vizer Márius urat én győztem meg, hogy jöjjön üzemeltesse többségi tulajdonosként az FC Sopront, azt követően, hogy a KUPA győzelem után a szimpatikus MATÁV kiszált, emiatt pedig Antok Nyomda Kft is kiszált a szponzori körből. A még általam vezetett 2005/06-os szezonban a Vizer úrtól független 100 milliós bevételünket VM 280 millió Ft összeggel egészítette ki. Sajnos a szakmai irányvonal vezetésébe nem sok beleszólásom lehetett ebben az időszakban. A klub gazdasági állapota viszont sokat javult a jelentős összegű tulajdonosi befizetéseknek köszönhetően! Távozásomkor 2006. jul.01. a labdarúgó klub adóssága csak 15 millió HUF volt. Amikor 2003. jul.01-én átvettem 140 millo HUF volt a tartozás... Miről beszél tehát a Puska Úr?”
 • 73. Judas 2008. június 19. 20:42
  „Csókoljátok meg egymást! :)

  Kenyeret és cirkuszt (futballt) a népnek! A foci, sport és nem a retkes politika! Egy lapon sem lenne szabad említeni őket, nemhogy a sportból is politikát csinálni. Ez a legnagyobb gusztustalanság, bakker!”
 • 72. puska 2008. június 19. 20:38
  „Meglepődnél ha tudnád melyik párttal szimpatizálok.
  GG elismerte. Ő ötlete volt a ZTE.Vedd már észre Vizert is ő hozta Nagyon ügyesen adja el magát ezért elimerés illeti. annyi köze volt a soproni foci sikeréhez.hogy éppen arra járt
  A soproni foci (az utóbbi időben) két embernek köszönhet sokat az egyiket Laczó Istvánnak hívták a /Isten nyugosztalja/ másikat Bodnár Lászlónak éljen soká erőben egészségben
  Uff kiszálltam ti meg csókolózzatok GG-vel”
 • 71. fc soproni 2008. június 19. 20:21
  „puska!!!! Olvasd el a 66. hozzászólást! Ne mellé beszélj Te pártkatona. Hiába véded őket. Miért nem vonták be a Gábort? Hogyan lehet egy ilyen előterjesztést délben kiosztani a képviselőknek? Most néztem végig az egész közgyülést, nem változott a véleményem. Veled szemben, van egypár képviselő a fideszben aki nem pártkatona.
  Göbl meg hiába probálod rossz szinben feltüntetni nem fognak hinni nektek!!!!!!!!”
 • 70. puska 2008. június 19. 19:59
  „fc soproni!
  Csókos barátod GG ötlete volt a ZTE!
  Még mindig ő a soproni foci megmentője?
  Látod ezért szidhatod az alpolgármestert. hogy meghallgatta”
 • 69. fc soproni 2008. június 19. 18:34
  „Kapcsolódó cikkek
  MLSZ: kizárták a Sopront
  FC Sopron: "Sajnos ezzel mindennek vége"
  FC Sopron: taggyűlés helyett egyeztetés
  Megvonták a Sopron licencét - bekeményített az MLSZ!
  Felszámolják a Sopron FC-t


  Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a napokban egy budapesti ügyvéd, aki szerint súlyos szabálytalanságok és komoly bűncselekmény történt a soproni futballklubnál. Legalábbis a beszerzett dokumentumok alapján ez állapítható meg. A feljelentést tevő jogász ügyfelének és a játékosoknak összességében a focicsapat egykori vezetősége 40 millió forinttal tartozik. Azonban a cég emellett még csaknem 180 milliós adóssághalmazt gyűjtött össze.

  "A feljelentést ismeretlen tettes ellen kénytelenek voltuk megtenni. A klub korábbi tulajdonosa ígéretet tett arra, hogy adósságát rendezi. Ez azonban a mai napig nem történt meg, sajnos. Többet nem kívánok mondai az ügyről. Azt gondolom, az illetékes hatóságok majd megállapítják, hogy ki mit követett el" - mondta Pozderka Gábor ügyvéd.

  A soproni végjátékban a szintén tulajdonosi jogokat gyakorló Önkormányzat is tett lépéseket. Azonban feljelentéssel eddig nem élt Sopron város vezetősége.

  "Mi nem jelentettünk eddig fel senkit sem. Egy független vizsgálatot készítettünk, amelynek eredménye szerint a történtek felvetik a bűncselekmények sorozatának gyanúját - mondta Abdai Géza alpolgármester.

  Az eset azért is érdekes, mert a szakértői vélemények alapján akár az is előfordulhat, hogy Vizer László Máriusz, a Sopron FC egykori tulajdonosa, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség elnöke is bajba kerülhet. A hatályos törvények alapján ugyanis a cégtulajdonosok a saját vagyonukkal is felelhetnek a felhalmozott adósságokért, ha nem kellő gondossággal adnak tovább a vállalkozáson. Jelen esetben pedig csak egy tulajdonosnak van vagyona, az pedig nem más, mint a dzsúdó-szaktekintély.

  Sokak szerint a Lővérek fociklubját csőbe juttató olasz befektetők már most "fantomizálták" magukat. A klub megvételéért cserébe adott banki váltó ugyanis egyszerűen használhatatlan. Azonban aki a legnagyobb veszteséget könyvelheti majd el magának, az a sportklub volt ügyvezetője, amúgy Vizer rokona, aki eladta a már akkoriban a csőd szélén álló labdarúgó csapatot, az itáliai "befektetőknek."


  Ezt mai dátummal találtam a STOP.hu oldalon.
  Mi semmiről nem értesülünk itt helyben??????????????”
 • 68. Csike 2008. június 19. 18:26
  „T. en.
  Szeretnék reagálni a hozzászólásod azon részéhez -ha kapnának
  30 mill. ft-ot jobban fociznának???- hát tudod ez a megállapítás egy nagy baromság, ha az Abdaitól származik akkor meg a hozzá nem
  értés magas fokát bizonyítja. A pénz arra kell,hogy utánpotlás fejlődése töretlen legyen, a tehetséges játokosokat meg tudják
  tartani és ha szükséges megfelelő szintű játékosokat tudjanak igazolni a cél eléréséhez !! Csak emlékeztetőül a mostani MKB EUROLIZIING kosárlabda csapata is az SVSE-ből fellődött ki erre a
  szintre!!! Tudjuk hogy nem megy márol holnapra ,de az biztos hogy,az SVSE-be történő befektetés a mi gyerekeink javát szolgálja méghozzá hosszú távon !!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 67. fc soproni 2008. június 19. 17:23
  „Micsoda felelőtlen pénzkidobás, és milyen felelőtlen döntés. Ha véletlenül átmegy a közgyülésen ki lett volna kiváncsi a ZTE tartalékcsapatára? Itt jön a képbe, hogy Gábor javaslatait és legalább a szurkolókat meg lehetett volna kérdezni vagy legalább tájékoztatni erről a baromságról. Megint fejjel futtottak volna a falnak. A tavaszi REAC-ra kidobott millók nem szolgáltak elég tanulsággal. Itt megint lehetett volna mutyi pénzt küldeni a központnak. FELHÁBORITÓ OSTOBASÁG!!!!!!!!!!!!!”
86 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatkozik a kophaza.kisalfold.hu

Kópháza - Mogyorósi Péter és segítője, Schwarcz Roland szerint a www.kophaza.kisalfold.hu online… Tovább olvasom