Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Sopron: 7111 véradó segített

Uniós harmonizációra a börtönvéradást eltörölték, így a vérellátó közel 500 rendszeres véradót vesztett.

A börtönvéradást – az uniós harmonizációra hivatkozva – eltörölték, így a vérellátó közel 500 rendszeres véradót vesztett, de – az új és régi véradóknak köszönhetően – ez nem volt érzékelhető az idén levett vér mennyiségén.

– Sajnos eltörölték a börtönökben tartott véradást, az ilyen módon elvesztett 500 véradó aggodalomra adott okot a soproni vérellátónál – tudtuk meg Gráczol Hajnalkától, a Vöröskereszt soproni titkárától. – De ennek nagy részét, hála a segítőkész és önfeláldozó embereknek, sikerült pótolni. Fertőd városa például az éves kettő helyett három alkalommal tartott véradást, de a Volt Fesztivál is komoly sikereket hozott, itt 306-an nyújtották a vénájukat. Több település – például Hegykő, Fertőrákos, Fertőd – valamint a sopronkövesdi Autoliv Kft. is jelezte, hogy jövőre plusz véradást szervez, ami további javulást hozhat.

Megtudtuk, idén Sopronban 7111-en jelentek meg a szervezett véradásokon vagy a kórházban. Ennek tíz százaléka új véradó, amihez a Vöröskereszt „Ünnepeld a 18. születésnapodat véradással!" programja is hozzájárult. Erre egy nap alatt több mint százan érkeztek segíteni embertársukon. – Érzelmi motivációval magyarázzák a véradók a segítő szándékukat – mondta el a titkár. – Nem szavakra, hanem tettekre van szükség, ha baj van. Ennek ékes példája a véradás, mindamellett magának a segítőnek is kedvez, hiszen felfrissül a vére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nádgazdaság Rt.: Elhalasztott a privatizáció

Az ÁPV Rt. egy hónappal elhalasztotta a Fertő-tavi Nádgazdaság Rt. privatizációjáról szóló döntést.Kiderült: a nádgazdaságot érintő jogok és kötelezettségek az új tulajdonost is megilletik. A nádgazdaság eladását már a pályázat megjelenését követően viták övezték. Tovább olvasom