Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Sokat köszönhet nekik a turizmus

A Turizmus Világnapjához igazodva adták át a Nyugat- Dunántúl Turizmusáért elismerő okleveleket és díjakat. Két soproni és egy fertőszéplaki is szerepel a kitüntettek között.
A Nyugat-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság évente adja át a Nyugat- Dunántúl Turizmusáért elismerő oklevelet és díjat, ezzel köszönve meg a régió turizmusáért, az idegenforgalomban dolgozók szakmai erőfeszítéseit.

A kitüntetettek között szerepel a fertőszéplaki Haragovics József a Vasúti Lámpa Múzeumának megalkotója, tulajdonosa, működtetője, idegenvezetője. A már határainkon túl is ismert és talán Európában is párját ritkító gyűjtemény régiónk nagyszerű látványossága. A látogatók a világ 22 országának több mint 250 darabját ismerheti meg.

Jandl Kálmán borász, – aki 2003. óta elnöke a Borút Egyesületnek – is átvehette az elismerést. Az elismert szakember fáradhatatlanul a soproni bor jó hírnevéért dolgozik. S nem utolsó sorban méltó képviselője a régi poncichter hagyományoknak és kiváló példaképe a fiatalabb szőlész- borász generációnak is.

A két fiatalember nevét Fülöp Zoltánét és Lobenwein Norbertét sokan talán csak akkor ismerik fel, ha csupa nagy betűvel hozzátesszük, hogy VOLT Fesztivál. A két soproni születésű szakember talán maga sem gondolta volna, hogy az 1993-ban megrendezett mindössze 800 fiatalt vonzó fesztivál után bizony az idén már jócskán meghaladták a negyvenezredik látogatót is. Az általuk kitalált Mindenütt jó, de legjobb Sopron szlogen nemcsak itthon szűkebb hazánkban, hanem egész Európában elviszi Sopron és környékének hírnevét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nevetünk a boldogtalan házastársakon

Huszonöt évnyi házasság kulisszatitkaiba nyerhettünk bepillantást Dürrenmatt Play Strindberg című… Tovább olvasom