Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Sok magyar osztrák fürdőben keresi hőségben a felüdülést

Egyre inkább felkapottak az osztrák fürdőhelyek, de a hazai strandok is lépést próbálnak tartani kulturáltságban, igényességben.

Fertő tó, Tómalom, Lövér fürdő, Csik Ferenc Uszoda, hegykői, petőházi, cinfalvai (Siegendorf), somfalvi (Schattendorf), récényi (Ritzing) strand – bőséges a határ menti kínálat, a teljesség igénye nélkül is. Két éve osztrák források arról számoltak be, hogy a burgenlandi fürdők és tavak látogatóinak közel felét a magyarok tették ki. A helyzet annyiban változott, hogy azóta a magyarok aránya némileg növekedhetett.

– A cinfalvai (Siegendorf) strandon az idei szezonban már huszonnégyezren váltottak belépőt. Mintegy hetven százalékuk magyar volt – közölte érdeklődésünkre Josef Schwartz pénztáros. – Szeretik a fürdőt, mert a vizet napelemekkel mindig felfűtjük, így az is előfordul, mint most, hogy a víz hőfoka melegebb a levegőnél.

Képünkön Sümeghyné Markó Petra és  Péter Zita soproni édesanyák gyermekeikkel kedvenc strandjukon Cinfalván. Fotó:  Magasi
Képünkön Sümeghyné Markó Petra és  Péter Zita soproni édesanyák gyermekeikkel kedvenc strandjukon Cinfalván. Fotó:  Magasi


Sümeghyné Markó Petra soproni édesanya három gyermekével, Viviennel, Richárddal és Kristóffal élvezte a cinfalvai strandolás örömeit. – Szeretjük a Balatont is, de ez a fürdő közel van Sopronhoz, ráadásul olcsó a soproni strandhoz képest. A felnőttnapijegy három euró, a gyerekeknek hatéves korig ingyenes. Hat év után tizenöt éves korig egy euró a belépő. Viszont szép és látványos a fürdő területe, jó a víz, és igen barátságos a személyzet – sorolja tapasztalatait Petra. – Férjem Ausztriában pénteken délig dolgozik, így délután csatlakozik hozzánk.

– Odahaza sok fürdőt kipróbáltunk már, persze a sopronit is. Jártunk Hegykőn, Petőházán, Sárváron, Bükön, Győrben is. Érezhető, hogy nálunk is nagy gondot fordítanak az igényes, kulturált környezet megteremtésére, de néhol még fenyőtobozok kerülnek a strandolók lába alá.

A cinfalvai fürdőben viszont kora reggel gereblyéznek, s kifejezetten adnak a tisztaságra, a rendezettségre, a gondozottságra – osztotta meg észrevételét Péter Zita soproni édesanya, aki két gyermekével, Georginával és Krisztinával strandolt. – Cinfalva és a fantasztikus zöldövezetben lévő récényi (Ritzing) tó a kedvenc helyünk, ez utóbbinál viszont egy hét kell, mire felmelegszik a tó vize. Hiába idilli a környezet, csak a jó úszóknak ajánlott, mert gyorsan mélyül. Lehet csónakázni is, mi is vettünk egy nagyobb csónakot.

A megkérdezett magyarok között népszerű még a sopronkeresztúri (Deutschkreutz) és a somfalvi (Schattendorf) strand is, ugyanakkor ez utóbbinál az este 7-ig tartó határzár miatt ha valaki korábban szeretne hazajutni, csak nagy kerülővel teheti azt. Honfitársaink elsősorban a burgenlandi fürdők és tavak jó vízminősége miatt töltik a nyári napokat Burgenlandban. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új stáb készíti a füzeteket

A szövetség tisztújító közgyűlésén dr. Hegyi Ferencet választották elnökké, míg a Soproni Füzetek új… Tovább olvasom