Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Sok gyermek, több öröm és szeretet

"Aki több gyermeket vállal, hazánk mellett dönt" - hangsúlyozta dr. Szabó Endre, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) elnöke a NOE országos őszi találkozóján Sopronban.

Az ország minden tájáról mintegy kétezren érkeztek szombaton a NOE országos soproni, gyermekprogramokkal és más szórakoztató műsorral teli őszi találkozójára a GYIK-ba. A soproni tagcsoport idén húsz éves.

A négygyermekes Gáti Imréék a Pest megyei Farmosról látogattak a programra. - Amikor összeházasodtunk, nem gondoltuk volna, hogy nagycsaládosokká válunk, noha jómagam háromgyermekes, férjem kétgyermekes családból származik - meséli Anita, főállású édesanya. - Aztán jöttek a gyerekek, a legidősebb 12 éves, a legfiatalabb 4 esztendős. Még sosem jártunk Sopronban, de most megragadjuk az alkalmat, hogy az egész család itt legyen. - A mai világban nagyon nehéz négy gyereket nevelni, minden szempontból. De megéri, mert azt nehéz szavakba foglalni, mennyi örömöt és szeretetet kapunk a gyerekektől - tette hozzá a kőműves családfő.

Nagycsaládosok országos találkozója Sopronban - Fotó: Magasi Dávid

Az ünnepélyes megnyitón is hasonló gondolatok hangzottak el. Fodor Tamás polgármester a családbarát önkormányzat címet elnyert soproni városvezetés nevében köszöntötte a résztvevőket, mondván: tiszteletet és megbecsülést érdemelnek azok, akik sok gyermeket nevelnek, hiszen nemes feladatra vállalkoznak. "Aki több gyereket vállal, hazánk jövője mellett voksol" - emelte ki dr. szabó Endre, a NOE elnöke. Firtl Mátyás országgyűlési képviselő már a jövőről is szólt: "A mostani szétzilált családtámogatási rendszer is felveti, azoknak legyen meghatározó szerepe az ország életében, akiknek fontos a gyermekeket nevelő család".

- Az ország legnagyobb egyesülete vagyunk, több mint 15 ezer nagycsaládost képviselve - mondta a Kisalföld érdeklődésére a négygyerekes, tizenhat unokás Török Ádám, a NOE főtitkára. - Természetesen roma családok is tagjai az egyesületnek. Több helyről is kaptunk felkérést, hogy javaslatainkkal segítsük a cigánykérdés megoldását. E területen a NOE-hoz hasonló közösségeket próbálunk szervezni, mert hiszünk a család és közösség, azaz a családi közösségek összetartó erejében, egymást segítő és szocializáló hatásában.

Arra a kérdésre, hogy a NOE, mint hazánk legnagyobb egyesülete, vállalkozna-e pártként képviselni a nagycsaládosok, a gyerekek érdekeit országos szinten, Török Ádám kifejtette: a NOE soha nem gondolt a párttá válásra, mert akkor több-kevesebb alkuba kényszerülnének. A törvényelőkészítő munka során viszont aktív szerepet játszanak a társadalmi egyeztetésekben. Ennek eredményeképpen a jobboldali kabinet szerint ők "baloldali" a baloldali kormány szerint "jobboldali", beállítottságúak. Innen tudják, civil egyesületként mindig jó helyen vannak.

Olvasóink írták

 • 6. tricse 2009. szeptember 08. 11:28
  „Gratulálok annak aki lelkiismeretesen felneveli a sok csemetét,ennek ellenére én ha most kezdeném,nem szülnék egyet se!
  A sok öröm kárpótol szöveg meg elavult kissé! Ébresztő,lehet körülnézni örömöket keresve!”
 • 5. tódi 2009. szeptember 07. 20:40
  „jucuska40

  Így igaz .
  " Ez a mai kormány ..gyerek..beteg és nyugdíjas ellenes!! "

  Ész nélküli eladósodás és fogyasztás no meg deviencia ez most a menő.”
 • 4. jucuska40 2009. szeptember 07. 13:04
  „Szép a nagycsalád..ezt nem is firtatja senki de elég egyet is fel nevelni ..vagy mindenki döntse magát nyomorba??, Ez a mai kormány ..gyerek..beteg és nyugdijas ellenes!! manapság ki él meg 28.000 ft gyesből? Vissze nemvesznek a munkahelyek, egyre drágább az élelmiszer..és minden napi dolog ..a lakásfenntartásról nembeszélve!!”
 • 3. Csetneky 2009. szeptember 07. 12:52
  „info2009

  Szerintem nincs igazad. Ha nehéz is az anyagi helyzet, az a rengeteg öröm, ami a gyermekkel jár, mindenért kárpótol. Igaz, hogy a média teljes erővel sugallja, ne törődj semmivel, csak fogyassz - mert ebből lesz mások haszna - de ez ettől függetlenül nem igaz. Arról nem is beszélve, hogy 20-30 évesen könnyen mondja bárki, nem kell nekem gyerek, megvagyok így is, de mit mond majd 60-70 évesen, amikor másokkal törődnek a gyerekei, meglátogatják az unokái? Nem szabad önzőnek lenni és a pillanatnyi könnyebbségért feláldozni a jövőt.”
 • 2. info2009* 2009. szeptember 06. 21:06
  „Milyen jo a magyar allamnak, hogy vannak meg emberek, akik jo adofizetoket teremtenek es nevelnek fel a sajat penzukon. Akinek ma ep esze van, nem vallal gyereket.”
 • 1. Truder 2009. szeptember 05. 19:54
  „Szép a nagycsalád,ha másé!Ez csak vicc volt,gratulálok azoknak,akik tudatosan és felelősségteljesen be tudják vállalni a 4,vagy annál több gyereket..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szüreti időszakát ünnepli a borvidék

Az esős-hűvös idő ellenére is élénk érdeklődés mutatkozott pénteken a Soproni Szüreti Napok nyitánya iránt. Tovább olvasom