Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Sok a kutyapiszok, de néha kevés a zacskó

Sopron - Óvatosan érdemes közlekedni Sopronban, ha nem akarunk kutyaürülékbe lépni. Sok gazdi nem takarít kedvence után, így a gyalogosok gyakran lépnek „szerencsehozó" kutyapiszokba. A holding szorgosan pótolja a zacskókat.
Ha igaz, hogy szerencsét hoz kutyapiszokba lépni, akkor Sopronban igencsak nagy esély van egy lottóötösre.

A járdákon sok helyen „felejtik" ott a gazdik a kutyapiszkot, ami nemcsak a szemet bántja, de belelépni meglehetősen kellemetlen.

Rövidesen a város kilenc pontján található majd állvány, a kutyapiszokzacskókkal. Fotó: Magasi Dávid

Pedig nem sokba kerülne összeszedni az „output"-ot, hiszen a város több pontján áll rendelkezésre olyan kutyapiszok-összeszedő zacskótartó, melynek segítségével tisztán tartható a város. Igaz, ezek gyakran eltűnnek, az állványok üresen pedig nem sokat érnek. Bár a magára adó, kulturált kutyatartó felkészülten megy sétáltatni is...

– A Sopron Holding Zrt. a Deák téren és a város további három pontján tart fenn ilyen zacskótartó állványokat – tudtuk meg Kuslics Balázstól, a városháza sajtószóvivőjétől. – Ezeken kívül a közeljövőben további öt eszköz telepítése tervezett, melyek főként a Jereván-lakótelep környékére kerülnek. A Sopron Holding Zrt. munkatársai folyamatosan ellenőrzik az állványokat és pótolják a hiányzó zacskókat.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Volt kutya tulajdonos 2008. március 25. 07:57
  „Sok hozzászóloval egyetértek. Nekem is volt kutyám, kb 7 évvel ezelőtt. Egyéni dolga mindenkinek tart-e kutyát. Akkor is sokan nem szedtük össze, most is kevesen teszik! Amikor mindent lopnak, nem kellene ilyen álványokat kitenni! 100 pár Ft ( nálunk) 1 csomag 100 db uzsis zacskó, 1 hónapig valószínű kitartana a gazdinak. (a használt ép uzsis zacsit is fel lehetne ilyenkor használni) Nem akarja mutogatni mit cipel benne? Fogjon előtte 1 papír zsepit vagy wc papirral takarja be, mielőtt a kifordított zacsival hozzáér és összeszedi! Én így csinálnám. Sokszor megyünk sátálni, legalább 1 hosszabb is akad közte, nem hinném hogy ez állatkínzás!? Az inkább, mikor a doki mondja, a gazdi is látja hogy menthetetlen beteg, nem altatjuk el! Póráz, szájkosár nem látok én se rajtuk. Hiszem, ha Nem Irritálom, Nem is Fog Bántani senkit! ( Piásan idegesítette ismerősöm: mindig morgott rá ha találkoztam vele! Gyerekek is mérgesítették, mikor a lányom vitte ki. 1X kitépte magát a kezemből. Megkergetett 1 srácot. Alig bírtam csillapítani. nem harapta meg. Rájöttem nem véletlen mondják :a kutya nem felejt. Ő közte volt a mérgesítéskor annak idején).”
 • 20. Jógyerek 2008. március 09. 13:20
  „17. hozzászóló!
  1000% egyetértek veled! Ha már nincs mindenhol kutyapiszoküsszeszedő zacsi akkor ugyanmár nem nagy összeg ha a boltban vesz valaki és abban szedi össze. Nemtudom, az a kutyatulajdonos aki nem szedi össze a blöki után a kakszit annak vajon milyen a lakása? Maga után a wc-t sem huzza le vajon? vagy... saját maga is az utcán sz@rik mondván, hogy k@k@, k@k@...?!”
 • 19. KovacsM 2008. március 06. 18:42
  „Hollandia nehany varosaban most akarjak bevezetni, hogy minden kutyatol DNS mintat vesznek azert, hogy amikor kutyauruleket talalnak, DNS mintat vesznek az urulekbol es azonositjak az ebbel.

  Igy nagyon gyorsan ki fogjak tudni kuldeni a szamlat azert, hogy a kutyauruleket nem vettek fel es nem dobtak be a kijelolt szemetesbe.

  Talan ez egy jo europai modszer, amit at kellen venni Sopronnak, hiszen a a befektetes biztonyosan megterul.”
 • 18. sbm 2008. március 06. 09:09
  „Nekem mindig van 3 zacskó a zsebembe ha megyünk sétálni.Volt olyan hogy adtam másnak is de nem gorombán hanem kedvesen.Amikor megyünk visszafele és a tele zacskó fityeg a kezembe akkor is megvető pillantást kapok.Most akkor ez hogy van ?akkor is hiba ha otthagyom és akkor is gusztustalan ha cipelem.De megfogadtam hogyha megszól valaki a zacskót tele tartalommal neki adom ajándékba.”
 • 17. aki összeszedi a kutyája után.. 2008. március 05. 16:44
  „Nem az a ciki ha össze kell szedni a kutyánk után a piszkát, hanem az a ciki ha otthagyjuk.Főleg ha ezt látja valaki mert ez után alkotnak véleményt. Egy csomag zacskó nem kerül sokba, ha a kutya naponta többször végzi el a dolgát kb. egy hónapig akkor is kitart egy csomag. és akárki piszkál avval hogy megkérdezik tőlem , hogy ugye tudod hogy kell kutyát sétáltatni, meg hogy összeszeded-e a kutya után a ,,kakát,, akkor én nem húzom fel magam mert tudom hogy az én kutyám ürülékébe nem lépnek.De ezt egy idő után a környezetünk ugyis észre fogja venni hogy mi teszünk azért hogy ne vigyorogjon már ott a földön az a kupac sz*r.Még ha sietősek vagyunk is akkor se tart semeddig ,hogy felszedjük és kidobjuk. Ennek nem csak a kutyapiszokkal kéne igy lenni, hanem az egyéb szeméttel és a cigicsikkekkel is.”
 • 16. gyerekes 2008. március 05. 12:46
  „Kedves Kutyatartók!

  Papréti lakosként többször látom, hogy van olyan kutyatartó, aki rossz időben csak beáll a parkolóba (egy narancsszínű Chevrolet vagy Daewoo típusú autóval jön), kinyitja a kutyának az ajtót, az elvégzi a dolgát, majd visszaszáll és mennek tovább. Hát engem ez háborított fel eddig legjobban. De az is felháborít, hogy a belvárosi lakosok egy része a Paprétet használja kutyaWC-nek. A gyerekeimmel félve megyünk oda kerkékpározni vagy sétálni, mert az egész tér tele van kutyaürülékkel.
  Ebben a városban miért nincs erre rendelet? Én kötelezővé tenném a szájkosár és póráz használatát és hogy az ürüléket el kelljen takarítani. És a közterületfelügyelők hol vannak, miért nem ellnőriznek? Vannak bizonyos időpontok, mikor az ilyen helyeken rajzanak a kutyások, mennyi bevétele lehetne az önkormányzatnak a trehány kutyatulajokból.”
 • 15. Gabóca 2008. március 05. 08:26
  „Javasolnám a zsidótemető környékére is telepítsenek kutyagumi zacskót tartó állványt mert undorító a látvány errefelé.Sötétben nem ajánlatos a séta mert bíztos belelépünk.
  Aki kutyáját viszi reggelente vécére vihetne magával zacskót is.
  Gabóca”
 • 14. lakótelepi 2008. március 04. 21:05
  „Cs. J Mivan már megint??????? Orvos látta már? (Mármint az ideg osztályon) Ajánlom,hogy az eddigi cikkekre tett hozzászólásait olvasgassa végig és az arra reagálók véleményét se hagyja figyelmen kívül! Akkor talán megérti(ha képes az agya felfogni),hogy nem túl népszerű a "kedves olvasótársai" körében. Most már értem miért díszeleg rokkantkártya az autóján.”
 • 13. Cseter János 2008. március 04. 20:48
  „Kedves olvasótársaim! Hofi Géza is megmondotta! Ha valaki szereti a kecskét, hár miért ne élhetne vele? Már megvan a kocka háza a mükö keritése hát miér ne? Vannak akik így vannak a kutyákkal is. Hát én is azt mondom szeressék egymást! Miért ne? Még a falusi ember is ember, hát adjuik meg annak is a lehetőséget, hogy hozza be közben a városba a flaszterra szaratni a kutyáját ne csak a kerti virágaira. Sőt, ha már a melegek és a leszbik is élhetnek együtt miért ne élhetnének a kutyások is a kedvenceikkel? Csak a fotóikat ne tegyék fel az internetre, mert a gyerekek igen csak nagyot néznének!”
 • 12. egy falusi 2008. március 04. 19:47
  „Yellónak teljesen igaza van! kutya a kertbe és nem a panelba való! ha a kutya tudna beszélni, akkor nem élne lakótelepen a négy falközött. ez tény! nem oda való. persze van sok műmájer, aki azt hiszi, hogy az aztán jó dolog, ha kutyát tart a tizediken. mert ez a terndi. ám legyen, de akkor az ürüléget is szedje fel! télleg, ilyen alapon a panelban disznót is lehetne tartani? az is jó barát, hiszen megesszük a húsát. nemde?
  cseter jánossal meg nem kell foglalkozni, ő azt élvezi, ha mások őmiatta felhúzzák magukat. beteg és provokátor ember. nincs jobb öröme az életben, mint képzelődni. ő is csak ember. de kérdés, hogy utána el kell-e takarítani a psizokot?”
 • 11. pisti60 2008. március 04. 17:56
  „Még egy dolgot szeretnék megirni: Nekem is lakásban van a kutyám,de van eggy személy a házba aki amióta ide költözött állandóan cseszeget a kutyám végett azt mondja az ilyen fajta kutya véreb és harapos meg föleg ha jönnek hozzá a részeges haverjai akik nem is itt laknak ,de ők is be szólogatnak, A házban van mégegy kutya állandóan én szedem össze a kutya piszkot utánna is arra a kutyára nem szólnak semmit, Az utcánkba többen is ismerik a kutyámat sőt az egész városban mindenki azt mondja milyen aranyos milyen szelid ahogy neveljük olyan a gyerekek játszanak vele huzzák vonják és ő csak tür és tür hát ennyit a kutya tartásról aki megszólja a kutyákat az hallgasson,inkább A kutya az ember leghüségesebb barátja, Kérdeznék valamit A kuyta köztudott meg védi az embert akár az élete árán is vajon melyik ember védené meg a kutyát saját élete árán? Erre szeretném ha válaszolna sok kutya gyülölő embert.”
 • 10. pisti60 2008. március 04. 17:44
  „Yello Szerintem te kamuzol!! Nincs is kutyád csak be irtál valamit Népszerü akarsz lenni: CS János te egy buzi köcsög MSZP vagy Jhp Szerintem neked van a legnagyobb szád az egész házban szerintem. Nekemis van egy stafi kutyám és rettentően haragszom olyan emberekre akik be szólogatnak milyen a kutyám miért tartok ilyen kutyát miért nem használok szájkosarat, És erre felmegy a pumpám a kutyám még megsem szólalt nem ugatott de aki rám förmedt nagyon ugatott mondtam neki te jobban ugatsz mind az én kutyám Na ilyen emberekre kéne poráz. Nem kell messze menni a Városban az OTP-nél ott lent a várfalná ott meglehet nézni hány ember piszkitt oda. Az emberek ha nem lennének szégyenlősek szerinte többen piszkittanának az utcán. Szerencsétlen állat nem tud szólni ,hogy wc-ni kell neki ?de az ember? Volt olyan sztori . Állok a zebránál és eggy rendőr megkérdezte tőlem tudom-e a törvényt,nem kell-e a kutyára szájkosár én mondtam nem.erre ő azt mondta,hogy piszkálta a kutyámat gumibottal és látja,hogy nem kell Történetesen ha a kutyám belekap arendőrbe mert piszkálta és böködte gumi bottal akkor ki a felelős? én vagy a rendőr? engem elö állitottak volna mert a rendört megharapta a kutyám hol itt az igazság? Ha nem piszkálják a kutyát ő sem bántsa az embert, A kutya piszokra vissza térve: Én mindig hordok magammal több zacskót is és ezt ájánlom minden kutya tulajdonosnak.”
 • 9. Heidi69 2008. március 04. 17:21
  „Nagyon jó megoldások ezek az állványok, bár egy lelkiismeretes kutyatartó mindig visz magával több zacskót, mint jómagam is. A Deák téren nem egyszer hallottam, hogy hajnalban munkába igyekvő hölgy, akinek kutyája sincs, az első dolga az, hogy az ÖSSZES zacskót kiveszi az állványból és elteszi. Lehet, hogy ezen a magatartáson is változtatni kellene???”
 • 8. yello 2008. március 04. 16:09
  „Nekünk van kutyánk, igaz a kertben, szabadban, nem a négy fal között, mert azt állatkínzásnak tartom még öleb esetében is.
  Kutyával jár a kutyaürülék is és mivel az eb nem civilizált ember (bár sokszor nemesebbeknek bizonyulnak az ösztöneikkel sok embertársamnál), az ürülékéről, annak eltakarításáról a gazdájának kutya kötelessége (faramuci helyzet) gondoskodni.
  Naponta járok el a Tómalom utcai izraelita temető mellett, aminek kerítése mentén a fűben több tíz kilónyi (!) kutyagumi díszeleg. Nem köztér, nem sokan látják, mégis felfordul a gyomrom, mikor látom a hatalmas kupacokat és arra gondolok, hogy amikor esik az eső áztatva folyik a járdára, amikor meg száraz idő köszönt be, porladva fel-felkapja majd a szél és hordja szét, bele az arcomba...pfffj, hát köszönöm szépen.”
 • 7. csupor 2008. március 04. 15:17
  „SBM!A "kulturált kutyatartáshoz" nézzél körül a Jerevánon.A legtöbb kutyás még hírből sem ismeri a pórázt ,nem a zacskót.Tele az egész városrész kutyapiszokkal ,lassan a gyalogjárdát a gyalogosnak messze elkell kerülni ha nem akar a piszokba belépni. Van olyan személy aki külsőleg eléggé toprongyos, de két kutyát sétáltat,legtöbbször póráz nélül.Kérdem én hogy a garzon lakásben hogyan fér el a gazda és két kutya,kiváncsi lennék a szomszédok véleményére.Nekem az unokák nagyobb örömet jelentenek mint bármennyi kutya.”
 • 6. 1 hozzászóló 2008. március 04. 14:36
  „A kutyasétáltató ugyanúgy vihetne magával egy kisebb zacskót, és felszedhetné abba. Nem kerül sokba, és szerintem a kutyus megérne annyi fáradságot! Ez is egy megoldás lehetne, így nem adnának okot a gyülölködésre a "kutya utállóknak"!!!”
 • 5. soproni* 2008. március 04. 13:45
  „Cs.János! Javasolnám továbbá,hogy adóztassák a buta
  nevetséges és tudatlan embereket is! Akkor aztán szidhatná a kormányt,mert önnek is adóznia kellene!
  A cikkhez:A kutya az ember legjobb és leghűségesebb barátja. Sajnálom,hogy nekem nem lehet,mert nincs szivem lakásban tartani. Kár,hogy Sopron utcáin valóban sok a kutyapiszok és CSAK a kulturálatlan gazdikon múlik,hogy a járdákon közlekedők ezen felháborodhatnak.”
 • 4. sbm 2008. március 04. 11:22
  „Kedves Cseter János neked volt már kutyád? Vagy a kutyákat is egybevonod a politikával?Jobb lenne a közérzeted és a hangulatod ha a politikusok minősitése helyett elmennél a kutyáddal sétálni jó levegőn lennél és fontosnak éreznéd magad MERT GONDOSKODSZ egy élőlényről.További Derüs napot!!!”
 • 3. Cseter János 2008. március 04. 09:44
  „Legalább annyi kutyadadót kellene kivetni amenyi a gépkocsi adó! Kiskutya kis adó nagy kutya nagy adó! Sőt az immár túl szaporodott rendőrségnek kutya radart is kellene adni a végtetmékekel terített köz területet rögzíteni! Természetesen a gazdinak a fotókat a csekkekel kézbesiteni! Ja hogy nincs rendszáma a kutyának? Hát azt is el lehet rendelni és úgy mint a pórázt. Csak akarat nkell hozzá! Sugják meg a Gyurcsánynak és a pénzügy miniszterének! Itt az újabb pénzbezsebelési lehetőség!”
 • 2. sbm 2008. március 04. 09:20
  „Lehet kulturáltan is kutyát tartani városon.Nem is gondolnátok mennyi kutya szerető ember van akiknek azért nincs kutyájuk mert nem tudják vállalni a napi rendszeres törődést.De azért ők tudnak a más kutyájának örülni egy mosollyal és egy de aranyos megjegyzéssel megilletni.Szerintem inkább pozitivabban kellene ehhez a dologhoz hozzá állni.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem gazdagodtak meg a képviselők

Sopron - Nem gazdagodtak meg a soproni képviselők – ez is kiderült, amikor összehasonlítottuk… Tovább olvasom