Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Sofés-ügy: Előzetesben az ügyvezetők

Sopron - Csúszik az egykori Sofés helyére tervezett lakópark és a szolgáltatólétesítmények létrehozása. A befektető cég ügyvezetői előzetes letartóztatásban vannak.
Tavaly kelt szárnyra a hír, mely szerint az egykori Sofés több mint kilencezer négyzetméteres területén új lakópark épül, szolgáltatóközponttal (Nyolcmilliárdos beruházás, Kisalföld, 2007. október 12.). Az egyik befektetési és ingatlanfejlesztési cég ügyvezetői akkor úgy nyilatkoztak, hogy terveik szerint „néhány héten belül elkezdődik az Ágfalvi úti üzem csarnokainak a lebontása, s a helyén városias környezetet alakít ki a gazdasági privát szféra".

Időközben a nyilatkozó cég ügyvezetői ellen – a Soféstől függetlenül más, egyéb cselekményük miatt – büntetőeljárás indult.
– Magánszemélyek feljelentése alapján rendelt el nyomozást csalás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt a két személy ellen a megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya – tudtuk meg Kocsis Tünde alezredes, szóvivőtől. – A nyomozás befejezéséig a Győri Városi Bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat is.

A megyei főügyészség szóvivője, dr. Riba Katalin érdeklődésünkre elmondta, jelenleg folyamatban van a büntetőjogi felelősség tisztázása. A nyomozás fokozott ügyészi felügyelet mellett zajlik. A főkapitányság előterjesztésére a megyei főügyészség indítványozta az ügyvezetők előzetes letartóztatását.

A Sofés környékén a helyzet azóta is változatlan. Információink szerint nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt a nyilatkozó ügyvezetők elképzelték. A cég ugyanis a Sofés-ingatlan vételárának csak egyharmadát rendezte. Emiatt a tulajdonjogot az eladó további feltételekhez kötötte, ezek azonban nem teljesültek. Így az ingatlan egy másik, hasonló profilú kft. birtokába került, amely adásvételi szerződéssel megvásárolta az ingatlant az elsőként jelentkező befektetési vállalkozástól. A lakópark és a szolgáltatóközpont megvalósítása tehát továbbra is napirenden van, készülnek a tervek. Hogy mikor lesz készen a projekt, az még kérdéses.

Olvasóink írták

 • 9. factory 2008. április 01. 12:10
  „Nem beszélve a külföldi példákról ahol a meglévő, még építészetileg értéket hordozó gyárépületeket alakítják át sajátos hangulatú, lakható élettérré, láttam pár ilyet és lenne is rá lehetőség,de több szellemi munkát illetve odafigyelést igényel, mint felépíteni a 20. szánalmas lakóparkot ami nem sokban különbözik az ötvenes évek lakótelepeitől csak színesre van mázolva és még ócskább lesz az évek múlásával mint azok.Szerintem hozzátartozna a városhoz egy ilyen is. És ha már az elhúzásnál tartunk pont az ilyen korlátolt gondolkozású emberek miatt tartunk itt ahol tartunk.....”
 • 8. stef 2008. március 31. 20:21
  „Inkább ide a lakóparkot mint a Virágvölybe, vagy a Muckra a kórházat! Az ipar feltámasztására reálisan nulla az esély!”
 • 7. Zsóka P. 2008. március 30. 19:26
  „Nem ingem, de ha mindenkire egy inget akarnak adni, és nekem nem tetszik nem kérem.Én is jártam itt 20 évvel ezelőtt is értem miről beszélsz, de ez sajnos országos jelenség, tegnap Győrben sétálva ledöbbentem a koszos utcáktól, terektől.Nem hiszem, hogy minden a beköltözők bűne, Sopron lakossága 1969 -45000 ember, 2008 -57000 ember ez nem egy olyan mértékü változás, ennyi idő alatt, hogy erre lehetne mindent fogni.A másik ,a saját utolsó fillérig adózott jövedelmemből, ott veszek lakást és ott élek ahol akarok, ezt nekem senki nem fogja meghatározni.”
 • 6. 24. ÓRA 2008. március 30. 19:04
  „3-5 nek
  Akinek nem inge ne vegye magára! Úgy látom azonban ti felvettétek az iget hát ti tudjátok miért... ha lehiggadtatok akkor sétáljatok Sopron gyönyörű utcáin és látni fogjátok kikről beszéltem. Sétálhattok pl. a várhelynél is ahol a kilátót a vandál jöttmentek rendszeresen tönkreteszik és üljetek be egy képviselő testületi ülésre és kérdezzétek meg ki honnan jött?
  Vannak további tippjeim is pl tanuljatok meg gondolkozni...
  Esetleg menjetek vissza ahonnan jöttetek és játszátok ott a lokálpatriótát!”
 • 5. Zsóka P. 2008. március 30. 18:44
  „Jocóhoz csatlakozva én is "jöttment" vagyok, mégis imádom ezt a várost.Aki a születési helyet szembe állítja az értelemmel , szorgalommal és nem összekapcsolja, szerintem ő nem való Sopron szellemiségéhez, a városhoz ahol egy Lackner Kristóf, Fényi Gyula, Storno-család, stb. "szelleme" mutat utat.A születési anyakönyvi kivonaton, a hely rovat csupán egy üres valami, azt meg kell tölteni egy életen át tartalommal, hogy az ember legfőképpen, önmaga előtt legyen valaki és ne az legyen a legfőbb érdeme, hogy az ország legszebb városában született.”
 • 4. anonim 2008. március 30. 18:13
  „Egyetértek 1-el sikerült az utólsó gyárat is lerombolni!!!! Bár még a SOTEX úgy tudom vegetál .Nagyon szomorú ez márt csak azért is, mert nekem ez a gyár volt az elő munkahelyem, 13 évig dolgoztam ott.
  Szép és rossz emlék egyaránt fűz ehhez a gyárhoz, az épülethez most pedig egy sokadik lákópark lesz a helyén. Tudomásul kell venni, hogy az idővel minden változik, de nem biztos, hogy erre van a legnagyobb szükség. Hiába a pénz nagy úr!!!!!!”
 • 3. joco1 2008. március 30. 16:18
  „24.Óra: furcsa egy vélemény.De tudod velem együtt nem csak "jöttmentek" dolgoznak kint "aljamunkát", tudod kedves "végora" ezt a várost a mi "jöttmentek" is szeretjük söt tesszünk is érte.Remélem, hogy az ilyen"eszement" emberkéknek tényleg ez a 24.órájuk.Ja és hova zavarnád el a "dilettánsokat", ill. kik a "dilettánsok"? Mert nekem és gondolom még sokunknak Te vagy egy "dilettáns" akit "sürgösen rendbe" kéne rakni, de "vasmarokKal"Ja és tudod a "jöttmenteknek" is köszönheted hogy Sopron még Sopron és nem Ödenburg.”
 • 2. 24. ÓRA 2008. március 30. 14:53
  „1-nek!
  Elárulom barátom kik lesznek a lakók: a jöttmentek akiknek Sopron egy kicsit sem számít és vagy az osztrákoknál végzik az aljamunkát vagy itthon veszik fel a munkanélküli segélyt esetleg mindkettő. Mindeközben az egész folyamatból semmit nem értők vezetik a várost. Így leszünk lenullázzva csak körül kell nézni és nem szabad áltatni magunkat. Ha ezzel megvagyunk talán még arra is rájövünk, hogy el kell zavarni minden dilettánst Sopronból és az országból is és sürgősen rendet kell csinálni méghozzá vasmarokkal! Különben végünk!!!”
 • 1. _ 2008. március 30. 14:43
  „Ez az! Lakóparkot mindenhova! Nagyon jó, de ilyenkor valahogy mégis olyan eretnek gondolatok kószálnak a fejemben, hogy ha már az utolsó gyárat is leromboltuk és lakóparkot építettünk rá, kik fognak lakni benne? Egy olyan városban, ami csak lakóparkokból áll (na jó, talán még 1-2 wellnessközpontot majdcsak megtűrnek maguk között)...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vocational: Az önkormányzat szerződés bont

Sopronkövesd - A sopronkövesdi önkormányzat augusztus 31-i határidővel felbontja a Vocational… Tovább olvasom