Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Sikkasztás gyanújával őrizetben a postásnő

Sopron - Nem hozott szerencsét a 13-as szám a november végén nyolcszázezer forinttal eltűnt alsóörsi postásnőnek: december 13-án este a soproni Kazamata panzió 13. számú szobájából megbilincselve vitték el a rendőrök.

– Egyedül és gyalog érkezett az asszony csütörtök este, kisebb utazótáskával, hogy szobát vegyen ki nálunk. Teljesen átlagos hölgy benyomását keltette, alacsony volt, kissé testes, göndör hajú, egyszerű ruházatú. Nem hittük volna, hogy őt keresi a rendőrség. Az meg pusztán a véletlen műve volt, hogy a 13-as szobában szállásoltam el – elevenítette fel a történteket a Kazamata panzió recepciósa, akinél szobát bérelt a nyolcszázezer forinttal november 27-én eltűnt alsóörsi postásnő.

Ami a viselkedését illeti, egyáltalán nem volt elzárkózó, beszéd közben a szemembe nézett, nyugodtnak látszott, semmi nem utalt arra, hogy rejtegetnivalója lenne.

Hallgassa meg a Nap Rádió adását az alsóörsi postásnő elfogásáról >>
(Forrás: Nap Rádió, 686 kb, mp3)– Igaz, a szoba árának kifizetésekor kissé félrefordult, hogy ne lássam, mennyi pénz lapul a tárcájában – folytatta a recepciós. – Azonban így is észrevettem, hogy eurója is van. Nem sokkal később lejött és felvitt a szobájába egy üveg kékfrankost. Ekkor ugrott be, hogy ez a nő pár hónappal korábban is a panzió vendége volt.

Dubics László, a Kazamata panzió üzletvezetője mutatja: az asszonynak már nem volt ideje meginni szobájában az üveg kékfrankost. Fotó: Gosztonyi Miklós


– Érkezését követően alig telt el háromnegyed óra, amikor két egyenruhás rendőr kereste a vendéget. Felvezettem őket a szobához, ők pedig bekopogtak hozzá. A nő kinyitotta az ajtót, majd az igazoltatás után bilincsben vitték el az asszonyt. Megjegyzem, a rendőrök higgadtan és korrekten jártak el vele szemben.   

Mint arról a Kisalföld is beszámolt, Sopronban találtak rá a november 27-én Alsóörsről mintegy nyolcszázezer forintnyi kézbesítendő nyugdíjjal együtt eltűnt 44 éves alsóörsi postásnőre. Az asszony korábban telefonon felhívta a lányát, hogy életjelt adjon magáról, de azt nem árulta el, hogy hol tartózkodik. A lány beszámolt a hívásról a Veszprém megyei rendőrségen. A nyomozók a telefonja által kiírt számról megállapították, hogy az egy soproni nyilvános fülkéé. Ezután kértek segítséget a soproni kollégáktól, akik a közeli panzióban ráleltek a keresett asszonyra. Az alsóörsi postásnőt még aznap Veszprémbe szállították.

Már harmadszor tűnt el az asszony

Sikkasztás bűncselekményének alapos gyanúja miatt őrizetbe vette a rendőrség a  november 27-én lakóhelyéről eltűnt alsóörsi postásnőt – mondta a  Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója pénteken  sajtótájékoztatón.  „A postásnő 700 ezer  forintnyi értéket vitt magával eltűnésekor. Kihallgatásán elmondta, idén italozni kezdett.   Elhatározta, elhagyja a családját, ezért november 27-én  kerékpárral Balatonalmádiba hajtott, majd Almádiban buszra szállt, s Veszprémen és  Győrön át Bécsbe utazott, ott egy szállodában lakott. December 13-án  Sopronban bukkant fel. A postásnő azt vallotta, csak az vezérelte, hogy megszokott környezetéből kivonhassa  magát.   Az asszony idén már két  alkalommal nem tudott elszámolni 100–110 ezer forinttal. A postásnő korábban már kétszer is eltűnt otthonról.   A rendőrség javasolni fogja  az asszony előzetes letartóztatásba helyezését." 

Olvasóink írták

 • 4. Kádár Tibor 2007. december 16. 08:39
  „Végre nekünk is van eseményünk, amivel az országos médiumokban megjelenünk. Veszprémnek van utcazene fesztiválja, Szombathelynek Claudius ünnepe, Pécsnek kultúrális főváros célja, Debrecennek virágkarneválja. Nekünk van postásnőnk. Na meg büszkeségünk.”
 • 3. Cseter János 2007. december 15. 16:50
  „Minden csoda általában hárm napig tart! Az nem bűn, ha a dolgozóknak a bérét jogellenesenn tartja vissza akár hónapogig egy-egy munkáltató!
  Viszont az már bűn és üldözendő, ha egy emmber jogtalanúl tulajdonit el "más pénzét"! "Kétszer sikkasztott"! " Kicsit fura" Igen egyetértek azzal hogy fura, de még mennyire!
  Az meg már természetes ebben a rendszerben, hogy a munkáltatók ezt szinbte rendszeresen megtehetik a dolgozókkal! Ez nem fura? Talán az lenne az igazságos, ha nem lenne a pénz elsíblók közt, kölönbség mellyel kezeliK öket! Hisz miden esetben sérűlnek az emberek jogai és javai, károsodnak! A törvény nem tesz különbséget elnök és postás közt csupán a törvény kezelői!”
 • 2. Mayer 2007. december 15. 16:07
  „Kétszer már sikkasztott. Ki volt aki hagyta, hogy harmadszor is megtegye? Kicsit fura!”
 • 1. Anikó 2007. december 15. 12:57
  „Elképesztő...honnan veszi a bátorságot?!lelépni más pénzével...én a legmagasabban kiszabható büntetést adnám neki.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Mediterrano egyre sikeresebb

Sopron - A fel-felröppenő híresztelésekkel ellentétben a soproni Mediterrano nem zár be, sőt éppen… Tovább olvasom