Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 23°C Még több cikk.

Sikeres volt a PANORÁMARATON 2017 Sopronban - fotók

Bár pénteken még borús, szeles napunk volt, szombaton már folyamatosan javult az idő, és a nyolcadszor megrendezett PanoráMaraton terepfutó verseny és túra ismét népszerű volt, a futók, a túrázók és a családi sétára indulók körében.
Iski Richárd új erdei tájékozódási feladatot tűzött ki a gyerekek számára, nagyon élvezték. A városhoz közelebbi 8, 14 és 28 km-es útvonalakat szorgalmasan rótta az összesen több mint 200 túrázón kívül két nagyobb iskolai csoport is. Minden korábbinál népszerűbb volt a határ mentét is érintő távoli, 36 km-es útvonal. Embert próbáló szintkülönbségeivel 32 elszánt túrázó küzdött meg, jó tempóban. Köztük volt egy osztrák csoport is és elragadtatással számoltak be a látottak szépségeiről.

Sajnos minden évben akadnak „okos" és „tudatos" kirándulók, akik letépik, sőt, áthelyezik az útvonaljelzéseinket.  Sok útvonaltévesztést okoztak ezzel.Lederer György munkáját dicsérték a futók: 62-en nagyon jó hangulatú versenyen vehettek részt. Csuka Zsolt mellett Verebélyi Zsolt segített, aki az időmérést végezte korszerű technikával. A versenyben 14 km-en Riba Katalin és ismét Koch Ágoston, 28 km-en Németh Nóra és Czencz Péter, 42 km-en Szenzenstein Rita, illetve Fehér István győzött a civil kategóriában.

Idén külön rendvédelmi kategóriát is hirdettünk. A győztesek: 14 km-en Hammel Terézia és Nagy Tamás, 42 km-en Nagy Viktor.
Hegyi Péter

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Winkler-emléktábla: idén is várják az ajánlásokat

A Soproni Városszépítő Egyesület az idén is versenyt hirdet a Winkler Oszkár-emléktábla elnyerésére… Tovább olvasom