Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Sikeres szezont zártak a strandok

Soproni térség - A májustól augusztusig tartó időszakban a soproni Lövér-strandon és a környező fürdőhelyeken – a petőházi kivételével – mintegy tíz százalékkal nőtt a látogatottság. Ez elsősorban a kedvező időjárásnak köszönhető.
A Lövér-fürdőt, a tómalmi, illetve a Fertő tavi strandot összességében százezren keresték fel az elmúlt négy hónapban. Varga Tibor, a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt. fürdő üzemmérnökségének vezetője elmondta, ez a szám tíz százalékkal több, mint az előző évben volt. A kedvező látogatottsági adat elsősorban a meleg, kánikulai nyárnak köszönhető. Pontos statisztikát ugyan nem vezetnek, de információik szerint a legtöbb fürdőző helyi lakos, a turisták száma elenyésző.

A víz- és csatornaműhöz tartozó fürdőkben jelenleg már a téli nyitvatartási rend van érvényben. E szerint a fedett uszoda hétköznaponként reggel fél hattól este kilencig tart nyitva, hétvégén pedig 9–20 óra között. A tómalmi fürdő szeptember 30-ig – strandolásra alkalmas időben – látogatható. A Fertő tavi vízi telepen hétfőtől már nem szednek belépőt, ugyanakkor tisztában kell lenni azzal, hogy ilyenkor már nincs felügyelet, és a szolgáltatások kellemes idő esetén csak a vendéglátásra korlátozódnak.

Hegykőn a májusban átadott fedett medencének köszönhetően szintén mintegy tíz százalékkal nőtt a fürdőzők száma. Radovics Tibor, az üzemeltetésért felelős vezető arról tájékoztatott, hogy az elmúlt négy hónapban közel százezren keresték fel a fürdőhelyet. A termálfürdő egyébként egész évben látogatható, így az év végére reményeik szerint elérik a százötvenezres látogatói létszámot.

Ellentétben az előző négy fürdővel, a petőházi strand idén nem könyvelhet el eredményes szezont. A jövőjéről információnk szerint két héten belül döntenek. Ekkor derül ki, hogy a tulajdonos továbbra is bérbe adja a termált, vagy saját maga üzemelteti. Piskolti Gábor, a fürdő jelenlegi üzemeltetője elmondta, a látogatottságon meglátszott, hogy tavaly zárva tartottak, és sok a bizonytalanság a strand körül. A környékbeliek közül sokan csupán augusztusban értesültek róla, hogy ismét nyitva vannak, úgy látszik, ennyi reklám kevés volt. Így Petőházán idén mindössze húszezer látogatót fogadtak, míg a korábbi években akár háromszor ennyien is megfordultak itt.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncertek iskolásoknak Doborjában

Doborján - A doborjáni (Raiding) Liszt-központ novembertől egyedi, az iskolákra szabott… Tovább olvasom