Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Sikeres Sopron-napok Selmecbányán

Sopron–Selmecbánya - Sopron értékeit mutatták be, zenével, képzőművészettel, énekkel, tánccal, kékfrankossal és babos pogácsával, továbbá idegenforgalmi információs anyaggal Selmecbányán.

Sopron és Selmecbánya sikeres pályázatot nyújtott be az EU magyar–szlovák határon átnyúló programjához. A Barátság határok nélkül című pályázat keretében a selmeci Salamander-napokra népes soproni küldöttség érkezett. Tagjai voltak a Sopron táncegyüttes, Fajkusz Attila és zenekara, a soproni Tourinform-iroda munkatársai, Kuzsner Péter orgonaművész és a selmeci hagyományokat ápoló soproni egyetemisták.

A bemutatkozás célja volt, hogy testvérvárosunknak megmutassák Sopron értékeit. Ezért a Szentháromság téren kékfrankossal, babos pogácsával és információs anyagokkal várták a soproniak a helyieket.

A testvérvárosi turizmust erősítendő a Soproni Turizmus Egyesületbe tömörült szállodák speciális ajánlatot készítettek. Bármely selmeci lakos 2 éjszaka áráért 3 éjszakát tölthet városunkban. Ezt a speciális ajánlatot a szállodák kiterjesztik a többi testvérvárosra is. A bemutatkozás része volt a néptáncműsor, az orgonahangverseny és a Soproni Képzőművész Társaság tagjai által készített akvarellek kiállítása a selmeci üzletek kirakatában. De nemcsak a soproniak kápráztatták el a helyieket, hanem Selmecbánya is elvarázsolta a küldöttséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűnmegelőzés, életvédelem

A ˝Tiszta buli˝ elnevezésű soproni bűnmegelőzési projekt keretében elsősegélynyújtó tanfolyamon… Tovább olvasom