Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Sikeres panelprogram

Sopron - A 2006-ban beadott és ez évben nyertes panelprogram pályázatairól és a szükséges tennivalókról tartottak kedden tájékoztatót a volt vármegyeházán.
– Ebben az évben összesen 55 soproni lakóközösség pályázott sikeresen a panelprogramra (tegnap húsz közösség volt érdekelt), amelynek összes beruházási költsége 1 milliárd 298 millió 256 ezer forint – mondta Simon István alpolgármester a tájékoztatón megjelent közös képviselőknek. – Ebből önkormányzati támogatás 425 millió 165 ezer forint, és ugyanennyi az állami szerepvállalás is. A lakossági önerő pedig 447 millió 925 ezer forint. Pályázni az iparosított technológiával épült házak hőszigetelésére (nyílászárók cseréje, homlokzatszigetelés), fűtéskorszerűsítésre lehetett. Összesen 1123 lakást érint a korszerűsítés, vagyis ennyi családnak lesz kevesebb az energiaszámlája, ami egyáltalán nem minden akkor, amikor energiaválság kezd kibontakozni. Van olyan beruházás, amely már elkezdődött, de a munkálatok egy része áthúzódik a következő évre. Ebben az évben a kormány nem írt ki pályázatot, amennyiben jövőre igen, akkor az önkormányzat – lehetőségeihez mérten – ismét vállalja a ráeső egyharmad részt.

A gyakorlati tudnivalókról – szerződéskötés, kivitelezői pályáztatás – Horváthné Seregély Jolán tájékoztatta a közös képviselőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyitott a soproni Baumax

Sopron - Megnyitotta kapuit a Baumax Sopronban. A barkácsáruház széles kínálattal és akciókkal várja… Tovább olvasom