Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 4°C

Séta egy kézigránáttal

Kézigránáttal a kezében jelent meg egy építőipari munkás a Soproni Rendőrkapitányságon. A veszélyes lőszert egy építkezésen találta, s úgy gondolta, annak a legjobb helye a rendőrségen lesz. Ezzel azonban nemcsak önmaga, hanem mások testi épségét, sőt, életét is kockáztatta.
Igencsak meglepődött a Soproni Rendőrkapitányság ügyeletese, amikor kedden a délelőtti órákban egy építőipari munkás jelent meg az épületben, kezében kézigránáttal. Mint kiderült, egy városszéli építkezésén fordította ki az ásó a lőszert a földből, amit az ott dolgozó ölbe kapott és elsétált vele a kapitányságig.

– Rosszul tette az illető, ezzel ugyanis nemcsak a saját, hanem mások épségét is veszélyeztette – mondta el a Kisalföldnek Hatos István, a közrendvédelmi osztály vezetője. – Tulajdonképpen szerencséje volt, hogy nem robbant fel a kezében a gránát. Igaz, ez a második világháborús lőszer, az úgynevezett Vécsei típusú kézigránát el volt látva szállítási biztosítékkal, de az ki is lazulhatott volna...

A szabályok egyértelműek arra vonatkozóan, hogy mit kell tenni, ha gyanús fémtárgy kerül elő a földből. Hiába vannak több mint fél évszázada földben a második világháború emlékei, azok még mindig robbannak! Ezért nem szabad hozzájuk nyúlni, mozgatni, még arrébb tenni sem szerencsés. Azonnal körül kell keríteni és értesíteni a helyi önkrományzatot vagy a rendőrséget. A hatóság riasztja a tűzszerészeket, akik hatástalanítják a lőszert.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borrégiók alakulhatnak

Az Európai Unióban az igazi verseny a támogatási rendszerek között lesz – vélekedik Magyar… Tovább olvasom