Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Sérültekért kerekeztek

Sopron - Szerencsésen hazaért hosszú útjáról az a maroknyi csapat, amely jótékonysági céllal kerekezett végig az országon. Abdai Géza alpolgármester köszöntötte őket.
Nemrégen érkezett vissza Sopronba az a nyolc helyi fiatal, akik vállalták, hogy körbekerékpározzák Magyarországot, és ezzel hívják fel a figyelmet az értelmi fogyatékosok hátrányos helyzetére. Abdai Géza alpolgármester szerdán a városházán köszöntötte a fiatalokat.

– A magunk módján szeretnénk segíteni a fogyatékkal élőknek – mondta el Kovács Gergely, a túra ötletgazdája. – 1540 kilométert tekertünk végig és ezalatt rengeteg értékes emberrel találkoztunk. Mindenhol tárt karokkal fogadtak minket.

A sportos fiúk és lányok: Hegyi Eszter, Miklós Ágnes, Garay György, Hőfer András, Kovács Gergely, Lukács György, Nándorhegyi Szabolcs és Mikó András azzal a céllal indult útnak, hogy a lehető legtöbb emberhez eljuttassák üzenetüket: ne legyen többé fal egészséges és beteg emberek között, hiszen egy fogyatékos is éppolyan értékes tagja lehet a társadalomnak, mint az egészséges.

A kis csapat magánszemélyektől és cégektől egyaránt részesült anyagi, szellemi és szervezési támogatásban. Az összegyűjtött közel 300 ezer forintot a Komédiás Magyar Integrált Színháznak ajánlották fel. – Utunk során adódtak technikai problémáink, de ennek ellenére mindenki végigtekerte a távot. Olyan gond nem történhetett, ami megtörte volna a lelkesedésünket – tette hozzá Kovács Gergely.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúszni fog a kivitelezés kezdete?

Sopron - Telekkorrekcióra vár Sopronban a győri egyházmegyei hivatal, hogy építési engedélyhez… Tovább olvasom