Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

Semmi sem gátolja a Deát tér felújítását

Az önkormányzat és a civil szervezetek közötti megállapodás nem hátráltatja a Deák tér felújítását végre.

Az önkormányzat és a civil szervezetek közötti megállapodás nem hátráltatja a Deák tér felújítását – jelentette ki Németh Tibor, a FÉSZ termelési igazgatója. A kivitelezők tartják az előzetesen meghatározott határidőket.

A Deák tér közműveinek kicserélését, a multifunkcionális épület, valamint a turisztikai centrum és a térburkolat kialakítását október 30-ra ígérték a kivitelezők. A munkálatok nagy lendülettel kezdődtek, de az elmúlt napokban mintha visszafogottabbak lennének a kivitelezők. Ezt azonban cáfolta Németh Tibor, a FÉSZ termelési igazgatója.

– Nem hogy lemaradásban vagyunk, inkább talán egy kicsit előbbre tartunk – mondta a Kisalföld érdeklődésére a termelési igazgató. – A gázvezetékek kétharmadát kicserélték, jó ütemben halad a tér körüli lakóházak szennyvízrendszerének rákötése az új csatornára, és megkezdődött a csapadékvíz elvezetésének kiépítése is.

Eddig ugyanis nem volt szétválasztva a szenny- és az esővíz. A tervek szerint két hét múlva már megkezdjük a Gyóni Géza és a Mátyás király utca közötti szakasz térburkolását is. Építészeti szempontból két kiemelt projektet valósítunk meg. Az egyik a multifunkcionális épület, amelynek már elkészültek a függőleges teherhordó szerkezetei, a szükséges gépészeti megoldásokkal, és folyamatban van a turisztikai centrum építése is. Ezzel párhuzamosan készül a tér belső világításának és locsolórendszerének kialakítása.

Németh Tibor elmondta, a város és a Szövetség Sopronért Egyesület, valamint a védegylet által kötött megállapodás nem hátráltatja a rekonstrukciót. Véleménye szerint az elfogadott módosítások építő jellegűek és szebbé, jobbá teszik a teret.

Juhász Attila, a Deák tér kommunikációjáért felelős cég vezetője arra a kérdésre, hogy a város tervez-e további tárgyalásokat – bárkivel – a rekonstrukció ügyében, elmondta: az önkormányzat most már a tér mielőbbi felújítását tartja szem előtt, az egyeztetéseket lezártnak tekintik.

Korábban >>

A Deák tér nem csak a miénk" (2006-03-29) >>

A Deák Tér Fórum nem adja fel (2006-07-19) >>
A Fidesz pénzt követel a közlekedés javítására (2006-01-10) >>
A polgármesterhez fordul a Deák Tér Fórum (2006-03-30) >>
Alapítvány a Deák tér felújítására (2006-05-20) >>
Az MDF újra a Deák térről (2006-06-17) >>
Deák Tér Fórum: ismét aláírásgyűjtés (2006-07-21) >>
Deák tér: félmegoldás született (2006-07-08) >>
Deák tér: nem lesz védett (2006-04-05) >>
Deák tér: átgondolják a terveket (2005-01-08) >> 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befedik a soproni stadion lelátóit

A soproni önkormányzat júniusi ülésén döntött arról, hogy átadja a városi stadion üzemeltetési és hasznosítási jogát az FC Sopront működtető kft.-nek. A határozat nem okozott meglepetést, ugyanis az egykori sportcentrumról (mai nevén MKB-aréna) hasonló megállapodást kötött a város és a női kosárlabdacsapatot fenntartó kft. A szerződés beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Felújították és korszerűsítették az intézményt, részben hitel, részben pedig magántőke bevonásával. Tovább olvasom