Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Segítség iparűzési adóval

Fertőszentmiklós - Azáltal, hogy Fertőszentmiklós város lett, akár ötszázmillió forintos pályázatokon is részt vehetnek. A kisvárosban ki is használják ezt a lehetőséget.

Fertőszentmiklóson 1,95 százalékra csökkentik az iparűzési adó mértékét – döntöttek a legutóbbi közgyűlésen. A lépés 285 vállalkozót érint. Az önkormányzat tavaly ebből a forrásból 300 millió forint pluszbevételre tett szer. Horváth Tibor polgármester a Kisalföldnek elmondta, az adócsökkentés egy gesztus a cégek felé. A válságból adódó problémát helyi szinten nehéz megoldani, ugyanis az önkormányzatoknak is szűkös a költségvetésük.– Azáltal, hogy megkaptuk a városi címet, a korábbi maximum ötvenmillió forintos pályázatok értékhatára ötszázmillióra emelkedett – tette hozzá a polgármester. – Terveink szerint a városrehabilitációra még idén beadjuk a pályázatunkat. A beruházások teljes költsége meghaladja a félmilliárd forintot, amelyhez 350 millió forint támogatást remélünk.

– Az elképzelések szerint megszépül a templom, a tűzoltószertár és a sportöltöző. De jutna pénz az utakra és a járdákra is. Az úgynevezett belvárosi részen az üzletsort is felújítanánk – vázolta Horváth Tibor polgármester.

A legfiatalabb város polgármestere, Horváth Tibor szerint gesztusértékű, hogy csökkentették az iparűzési adót.
A legfiatalabb város polgármestere, Horváth Tibor szerint gesztusértékű, hogy csökkentették az iparűzési adót.


Fertőszentmiklóson és a környéken igény lenne egy bölcsődére. Az ülésen is szóba került, hogy a két éven felüli gyermekek napközbeni elhelyezését az egyik óvodában oldanák meg.
Az viszont tény, hogy a kisvárosban fontosnak tartják az egészség védelmét. Idéntől kezdve minden évben a tizennégy éves lányok ingyenesen kapják meg a méhnyakrák elleni védőoltást.

Gazdaságért díj Kónya Istvánnak
A fertőszentmiklósi képviselők határoztak arról is, hogy ki kapja idén a Fertőszentmiklósért emlékérmet. A gazdasági tagozatban a kitüntető elismerést Kónya István veheti át. A Velux Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a közelmúltban ment nyugdíjba. A cég a régió egyik jelentős vállalkozása, mind árbevételben, mind a foglalkoztatottak számát tekintve. S hogy ez így alakult, nagyrészt Kónya Istvánnak köszönhető.

 

Olvasóink írták

 • 3. Tara 2009. január 29. 10:28
  „Milyen információból tudod, hogy elviszik?

  Ha végiggondolod..egy cég addig van adott helyen, amíg kapja a kedvezményeket, mihelyt lejárnak ezek a kedvezmények, nagy általánosításban továbbáll!
  Fertőszentmiklós igenis fejlődik, évről évre....Épület egy Spar Petőháza területén de Fertőszentmiklós már építi is a bicikliutat a bevásárlóközponthoz, nagyon jó ötlet!
  Csak így tovább!”
 • 2. Fedayn 2009. január 28. 14:19
  „Azért viszik el a veluxot innen romániába mi?”
 • 1. Intel 2009. január 26. 16:16
  „Nemes gesztus volt Horváth Úrtól díjban részesíteni Kónya Urat!

  Fertőszentmiklós, Fertőd vonzás körzete rengeteg lehetőséget kapott a Velux cégtől, hogy itt telepedett le.
  Egy dolog biztos, amíg ezt a céget Kónya Úr vezeti, addig Európába meghatározó üzem, és létesítmény fog lenni.

  Jogosan érdemelte meg a díjat!

  Gratulálok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

45 ezres számlát kapott a mentésről a Fertőbe szakadt férfi

Közel negyvenötezer forintos számlát kapott a Concorde speciális mentőktől az a fiatalember, aki… Tovább olvasom