Kisalföld logö

2018. 09. 21. péntek - Máté, Mirella 13°C | 27°C Még több cikk.

Segített a Rotary: élelmiszert kaptak a rászorulók

A Rotary Club Sopron az év elején kampányt szervezett ˝Ne éhezzenek a gyermekek˝ mottóval. A lezárult programban ötven család jutott tartósélelmiszer-csomaghoz.

A Rotary Club Sopron ez évi célja az éhező gyermekek támogatása. Ennek részeként 215 erdélyi gyermekről gondoskodik a soproni szervezet, valamint a soproni családokat is segíti. A programban ötven család jutott nagyobb mennyiségű tartós élelmiszerhez, amit a klubtagok személyesen vittek ki a rászorulóknak.

˝Védőnők, családsegítők és egyházi szervezetek ajánlották a családokat, amelyek közül a sokgyermekes, valóban támogatásra szorultakat igyekeztünk segíteni. Saját forrásból és a januári Rotary-bál bevételéből másfél millió forint értékben gyűlt össze a zöldséget, gyümölcsöt, rizst, lisztet és konzerveket tartalmazó élelmiszercsomag, amibe a gyermekek kedvéért került csokoládé, cukorka és vitamin is. A program húsvétkor fejeződött be, amikor a nem kiosztott élelmiszereket a soproni anyaotthonnak adományoztuk˝ – mondta dr. Locsmándi Pál, a klub titkára. ˝A jövőben a zebrabarát város programunkat szándékozzuk közlekedésbiztonsági programmá kiterjeszteni. Szeretnénk elérni, hogy a fiatalok nagyobb körültekintéssel közelítsék meg a gyalogátkelőket, és az autósok is figyelmesen vezessenek.˝

Olvasóink írták

  • 1. @méhecske@ 2010. május 08. 19:05
    „Mi hozzánk is érkezett az élelmiszer csomagból!
    Melyet,nagyon szépen köszönünk.
    Sok erőt egészséget kívánok nekik,és sikert továbbra is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarország a választott hazája

Ringelhan Birgit, az Erzsébet-kórház patológiai osztályának vezetője jól érzi magát Sopronban. Tovább olvasom