Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Segítenek a titkot rejtő cipősdobozok

A Baptista Szeretetszolgálat idén is meghirdette jótékonysági akcióját: cipősdobozokba zárt ajándékokat gyűjtenek a rászorulóknak. Sopronban december 20-ig várják a felajánlásokat.

Sopronban idén negyedik alkalommal gyűjtik a cipősdobozba zárt felajánlásokat, az akciót a Bárka baptista gyülekezet (Sopron, Rákóczi u. 41.) koordinálja.

– December 20-ig várjuk a dobozokat. Általában az utolsó napokban élénkül meg az adakozókedv, de nagyon segítőkészek a soproniak, az ország más részéhez képest különösen jótékonyak. Gyerekeknek szánjuk az ajándékokat, a játékokat, édességet, iskolai szereket, kifestőt, könyvet, bármit, ami egy cipősdobozba belefér. De romlandó dolgot semmiképpen ne pakoljanak bele és érdemes ráírni a tetejére, hogy milyen korú és nemű apróságnak szánják a meglepetést. Tavaly több mint négyszáz dobozt gyűjtöttünk össze, reméljük, az adományozókedv ezekben a válságos időkben sem csökken. Az ajándékokból nemcsak soproni, hanem Kelet-Magyarországon és Kárpátalján élő kicsiknek is juttatunk – tudta meg portálunk Varga László Ottótól, a soproni gyűjtés szervezőjétől.

Finna Edit és diáktársai ajándékát Gálné Kapás Márta vette át. Fotó: P. V.
Finna Edit és diáktársai ajándékát Gálné Kapás Márta vette át. Fotó: P. V.

– A egyetem Benedek Elek főiskolai karán szociálpedagógus szakon tanulok, hivatásom lesz a másokon való segítés. Diáktársaimmal együtt úgy döntöttünk, hogy részt veszünk az akcióban. Ma egyre többen élnek nehéz helyzetben, sokaknak karácsonykor csak egy fenyőre és talán ünnepi vacsorára telik, ajándékokra már nem is futja. A szülőknek pedig a legfontosabb a gyerekeik öröme, amihez ezek a karitatív akciók hozzájárulhatnak – mondta el portálunknak Finna Edit, miután átadta a cipősdobozokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályáznak a cukorgyár bezárása után

A petőházi önkormányzat is részt vesz azon a pályázaton, amellyel a cukorgyárbezárás miatti… Tovább olvasom