Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Segítenek a rászorulókon

A NapSzak Integrált Intézmény 140 férőhelyes pszichiátriai betegek otthonát működtet Ágfalva-Ligeten. Az intézmény szociális alapellátásokat is nyújt Sopronban, az Uszoda utca 9. szám alatt, ahol idén nyílt meg a nappali ellátócentrum.
A NapSzak 2004 ősze óta végez támogató szolgáltatást 16 éven felüli, saját otthonukban élő sérülteknek (fogyatékosoknak). Az ellátás magában foglalja a személyi segítést: szükség szerint a bevásárlást, ügyintézést, orvoshoz vagy intézménybe kísérést, gyógyszerkiváltást, mentális gondozást. Támogató szolgálatuk személyi szállítást is végez, előzetes bejelentkezést követően segítenek abban, hogy a sérült emberek eljuthassanak a közintézményekbe. Mindemellett különböző szabadidős programok szervezésével színesítik klienseik életét. Havonta egyszer – minden hónap utolsó szerdáján – a sérült emberek hozzátartozóinak klubot szerveznek az Uszoda utcában, ahol lehetőség van a hasonló problémák megbeszélésére, a fogyatékosokat érintő kérdések tisztázására.

A szolgálat minden tavasszal megtartja hagyományos piknikjét is az ágfalva-ligeti intézetben. Pártolják a klienskörükben élő, művészeteket kedvelő és művelő sérülteket is, felvállalják a bemutatók, kiállítások szervezését. A támogató szolgáltatás ellátásai térítésmentesek és önkéntesek, a soproni és a Sopron–Fertőd kistérség településein élők számára elérhetőek.

Közösségi ellátás

A NapSzak működteti a közösségi ellátást is, amely a saját otthonukban élő, 18 éven felüli, mentális problémákkal küzdő pszichiátriai betegeknek nyújt térítésmentesen segítséget. Egyéni igények alapján segítik a családi, munkahelyi problémák megoldását, a különböző ügyek intézését. Havonta egyszer klubot is tartanak, ahol lehetőség van a hasonló problémában érintettek találkozására.

Nagy Márta

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szupermodelldöntő díjesővel

Az ország nagyvárosaiban rendezett válogatások után tizenketten jutottak be a szombat esti budapesti… Tovább olvasom